Wervelwind Mbappé-Messi-Neymar is ook Toulouse te machtig

Reacties

Paris Saint-Germain heeft dankzij het supertrio Kylian Mbappé, Neymar en Lionel Messi afgerekend met Toulouse. De club van Stijn Spierings, Branco van den Boomen, Zakaria Aboukhlal en Thijs Dallinga hield de schade wel knap beperkt.

Wervelwind Mbappé-Messi-Neymar is ook Toulouse te machtig
© Pro Shots
Toulouse
Toulouse
0 - 3
PSG
PSG

De vier genoemde spelers met een Eredivisie-verleden hadden allemaal een basisplaats tegen het Parijse sterrenensemble. De sterren van PSG hadden wat goed te maken na het puntenverlies van afgelopen weekend tegen AS Monaco. PSG nam het initiatief in Toulouse en zocht geduldig naar openingen in de defensie van de thuisploeg.

In de 37ste minuut werd zo'n opening gevonden doordat PSG versnelde. Marco Verratti speelde Mbappé in, die de bal doortikte naar Messi, die op zijn beurt direct Neymar lanceerde. De Braziliaan rondde feilloos af met een schot in de verre hoek: 0-1. De openingsgoal in Stadium Municipal was voor de linksbuiten al zijn zevende competitiedoelpunt van het seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Als de bal bij een van de drie sterren voorin kwam, was het direct code rood bij Toulouse. De promovendus wist met man en macht het trio enigszins in toom te houden. In de vijftigste minuut lukte het PSG echter wel om de marge te verdubbelen. Na een lange pass van Verratti trok Messi vanaf links naar binnen. De linkspoot behield het overzicht, legde terug op Mbappé en zag zijn Franse ploeggenoot de bal hard en laag binnenschieten: 0-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Trainer Christophe Galtier gunde een paar van zijn grootste sterren vervolgens wat rust. Neymar ging in de 68ste minuut naar de kant en Messi mocht in de laatste tien minuten rusten. De voorsprong werd simpel over de streep getrokken door PSG, dat via Juan Bernat in de negentigste minuut uitliep naar 0-3. De linksback scoorde na een schot van Mbappé tegen de paal. PSG heeft nu net als Lens en Olympique Marseille dertien punten na vijf duels.

Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
2 - 1
Auxerre
Auxerre

Olympique Lyon staat vlak achter de genoemde topdrie. De equipe van Peter Bosz won woensdag vroeg op de avond in eigen huis van Auxerre. Tetê opende in de 29ste minuut de score op aangeven van Karl Toko Ekambi. De aangever bij het eerste doelpunt was bij de tweede goal de afmaker. Toko Ekambi stuurde de bal uit een corner van Rayan Cherki knap met zijn rechter naar de verre hoek: 2-0. Een smetje voor Lyon was het tegendoelpunt van Mathias Autret. Nicolás Tagliafico maakte opnieuw de negentig minuten vol bij Lyon.

Bekijk alle uitslagen uit de Ligue 1 in ons matchcenter.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2022/2023

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
27
4
7
89-40
+49
85
2
Lens
38
25
9
4
68-29
+39
84
3
Olympique Marseille
38
22
7
9
67-40
+27
73
4
Rennes
38
21
5
12
69-39
+30
68
5
Lille
38
19
10
9
65-44
+21
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.