Wervelende Gunners op schot: Arsenal imponeert en breekt record

Reacties

Arsenal heeft wederom uitgehaald in de Premier League. Hekkensluiter Sheffield United werd op eigen veld op nietsontziende wijze vernederd. Daardoor haken de Londenaren weer aan in de titelstrijd.

Wervelende Gunners op schot: Arsenal imponeert en breekt record
Sheffield United
Sheffield United
0 - 6
Arsenal
Arsenal

Heel Engeland likt de vingers af bij de titelstrijd die zich ontpopt in de Premier League. Liverpool, Manchester City én Arsenal vechten met elkaar om het felbegeerde landskampioenschap. Die eerste twee wonnen afgelopen weekend al, nu waren de Londenaren aan de beurt. En na een imponerende reeks, met zes overtuigende competitiezeges op rij, ging de ploeg van manager Mikel Arteta vol vertrouwen naar Bramall Lane.

Recordbrekende eerste helft
De afgelopen zes competitiewedstrijden pakte Arsenal achttien punten, de volle buit dus, maar scoorde de titeluitdager ook liefst 25 (!) keer. En ook maandag was het weer prijs. Na een kwartier was het namelijk al gedaan. Eerst was Martin Ødegaard het eindstation van een geweldige aanval, daarna schoot Jayden Bogle de bal in eigen doel en vervolgens bekroonde Gabriel Martinelli de droomstart: 0-3.

Daarmee was de scoringsdrift van The Gunners nog lang niet gestild. Arteta zag zijn ploeg namelijk wederom imponeren. Kai Havertz schoot in de 25ste minuut al snoeihard de vierde treffer tegen de touwen. Nog voor de rust werd de vernedering van Sheffield compleet gemaakt. Declan Rice schoot de vijfde goal van de avond tegen de touwen, waardoor Arsenal ook nog een record brak: het werd de eerste ploeg in de historie van de Premier League die in drie uitwedstrijden op rij minstens vijf keer scoorde.

Slag in titelgevecht
Op cruise control kon Arsenal het duel uitspelen. Sheffield-manager Chris Wilder had bij aanvang van de tweede helft al vier van zijn wissels gebruikt om de schade te beperken, maar dat lukte niet eens volledig. Ben White kon nog voor het uur verstreken was het half dozijn aan Arsenal-doelpunten completeren.

Daar bleef het bij, waardoor Arsenal koploper Liverpool weer op twee punten naderde, maar bovenal werkte aan het doelsaldo. De 31 doelpunten uit de laatste zeven competitiewedstrijden hebben ervoor gezorgd dat de club nu een beduidend beter doelsaldo heeft dan de concurrentie. En dat kan tijdens de ontknoping van het seizoen zomaar van waarde blijken.

Bekijk hier de eerste vier doelpunten:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
36
26
5
5
88-28
+60
83
2
Manchester City
35
25
7
3
87-33
+54
82
3
Liverpool
36
23
9
4
81-38
+43
78
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.