Wernbloom belangrijk voor CSKA, Kopenhagen onderuit

Reacties

CSKA Moskou heeft bij de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League al een belangrijke stap gezet op weg naar de groepsfase van het miljoenenbal. Die pouleronde is voor FC Kopenhagen nog ver weg na een verrassende nederlaag in Macedonië.

Wernbloom belangrijk voor CSKA, Kopenhagen onderuit

FK Vardar - FC Kopenhagen 1-0
De ploeg die het vorig seizoen Ajax nog moeilijk maakte in de achtste finale van de Europa League had het vanaf het begin moeilijk tegen de kampioen van Macedonië. FK Vardar zorgde voor het meeste gevaar en sloeg in de 65ste minuut uiteindelijk toe. Jonathan Balotelli - een Braziliaanse spits en geen familie van Mario - knalde prachtig raak hoog in het doel.

AEK Athene - CSKA Moskou 0-2
De return lijkt op het eerste oog geen problemen op te gaan leveren voor CSKA Moskou. De Russen namen in Athene al een comfortabele voorsprong in het tweeluik. CSKA sloeg twee keer toe uit een corner, eerst Alan Dzagoev vlak voor rust en in de 56ste minuut Pontus Wernbloom met een kopbal. De voormalige middenvelder van AZ is aan zijn zesde seizoen bezig bij de Russische topclub en heeft alle reden om hoop te koesteren op een nieuw Champions League-avontuur.

Partizan Belgrado - Olympiakos Piraeus 1-3
Dat voor Olympiakos Piraeus de groepsfase dichterbij is gekomen, is vooral te danken aan El Fardou Ben. De Fransman scoorde twee keer, terwijl Marko Marin en Medhi Carcela voor het voorbereidende werk zorgden. Tussendoor had Leandre Tawamba de supporters van Partizan Belgrado nog reden tot juichen gegeven, maar de avond eindigde in mineur voor de Serviërs. Door een late goal van Emmanuel Emenike lijkt de kloof namelijk al definitief geslagen.

Overige uitslagen:
Qarabag – Sherrif Tiraspol 0-0
Slavia Praag – BATE Borisov 1-0
FCSB – Viktoria Plzen 2-2

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.