Wereldreis van Aranguiz zet Bosz aan het denken: 'Dit is hoogst ongelukkig'

Reacties

Peter Bosz miste deze week acht internationals tijdens de trainingen van zijn club Bayer Leverkusen. De meesten van hen heeft hij inmiddels terug in de groep, maar het wachten is nog op Charles Aranguiz. De middenvelder moest deze week aan de bak in een oefeninterland in Houston.

Wereldreis van Aranguiz zet Bosz aan het denken: 'Dit is hoogst ongelukkig'

In de nacht van dinsdag op woensdag kwam Aranguiz met Chili in actie tegen de Verenigde Staten. In tegenstelling tot wat Bosz vooraf hoopte, zette Chileens bondscoach Reinaldo Rueda zijn middenvelder in de basis en liet hij hem tot de negentigste minuut binnen de lijnen staan. Een paar dagen eerder deed Aranguiz ook al van begin tot eind mee tegen Mexico in San Diego.

Jetlag
Met de twee interlands was het grootste leed nog niet eens geschied. Aranguiz begon woensdag namelijk aan de terugvlucht naar Duitsland, waar hij vrijdagavond wordt verwacht voor de uitwedstrijd tegen 1899 Hoffenheim. Om daar te komen moet hij van Houston naar Duitsland vliegen: een vlucht van bijna elf uur door meerdere tijdzones die naar alle waarschijnlijkheid eindigt met een fikse jetlag.

'Charly landt donderdag om 11.00 uur in Frankfurt en wordt dan door één van onze fysio's opgehaald en meegenomen naar Hoffenheim', vertelde Bosz woensdag tijdens de persconferentie van Bayer Leverkusen. In de laatste 24 uur voor de wedstrijd van vrijdag moet de trainer nog bepalen of Aranguiz in staat is mee te doen.

Bosz lijkt al niet meer op Aranguiz te rekenen tegen Hoffenheim. De Chileen heeft de hele week niet kunnen trainen met zijn teamgenoten bij Leverkusen en heeft na terugkomst ook amper de tijd om nog aan te haken bij de voorbereiding.

Dat Leverkusen als eerste van alle clubs in actie moet komen zit trainer Bosz niet lekker. 'Na een interlandperiode op vrijdag alweer aan de bak moeten, is hoogst ongelukkig', erkent de trainer woensdag. Inzet van het duel met Hoffenheim is het behoud van een plek in de subtop: op dit moment staat Leverkusen zesde met een voorsprong van vier punten op de tegenstander.

Ook collega-trainer Julian Nagelsmann had liever gezien dat zijn ploeg niet al op vrijdag hoefde aan te treden. 'Het speelschema is ons niet erg gunstig gezind, dit seizoen. Maar goed, ook Leverkusen heeft daarmee te maken. Ik snap dit soort breaks al met al niet goed, ik heb dat al vaker aangegeven. Op de één of andere manier moet het anders. Maar dat maak ik denk ik niet meer mee in mijn loopbaan.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.