Wereldkampioen VS pakt meteen leiding in poule Leeuwinnen

Reacties

De Verenigde Staten hebben hun eerste wedstrijd op het WK voor vrouwen vannacht overtuigend gewonnen. Vietnam ging met 3-0 over de knie bij de Amerikaanse dames, die zodoende koploper zijn in de poule waar ook de Oranje Leeuwinnen in zijn ingedeeld.

Wereldkampioen VS pakt meteen leiding in poule Leeuwinnen
© Pro Shots
Verenigde Staten
Verenigde Staten
3 - 0
Vietnam
Vietnam

Op voorhand leek het geen moeilijke klus voor het USWNT, als titelverdediger winnen van het debuterende land uit Azië. Sophia Smith opende de score en verdubbelde die op slag van rust. Een kwartier voor tijd besliste Lindsey Horan de wedstrijd definitief. Alex Morgan, één van de beste speelsters bij Amerika, kon zich zelfs de luxe permitteren om een strafschop te missen.

De Noord-Amerikaanse ploeg is zodoende koploper in de poule waar ook de dames van Andries Jonker in zitten. Die openen zondag hun toernooi met een wedstrijd tegen Portugal, en vanzelfsprekend komen ze ook de VS (donderdag, 03.00), en Vietnam (dinsdag 1 augustus, 09.00) tegen.

Japan
Japan
2 - 0
Costa Rica
Costa Rica

De dames van Japan zijn voortvarend begonnen aan hun WK. In Groep C waren ze met 5-0 te sterk voor Zambia, door treffers van Hinata Miyazawa voor de rust, en na de pauze van Mina Tanaka, Jun Endo, Riko Ueki en nog een van Miyazawa. De score had hoger uit kunnen vallen: Tanaka zag twee goals afgekeurd worden na VAR-interventie, en Ueki miste een strafschop. De andere twee ploegen in deze poule zijn Spanje en Costa Rica - de Iberische formatie won de onderlinge wedstrijd met 3-0 en staat dus tweede in de poule.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.