Wereldgoal voor Belgische keeper, Verbeek verwerkt Twente-ontslag

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of ander nieuws vind je hieronder. Veel plezier!

Wereldgoal voor Belgische keeper, Verbeek verwerkt Twente-ontslag

Jo Coppens heeft zaterdag van zich doen spreken. De doelman van Carl Zeiss Jena heeft op 27-jarige leeftijd tegen Werder Bremen II zijn eerste doelpunt in zijn carrière gemaakt. Maar vooral de manier waarop was opmerkelijk. Van ruim tachtig meter scoorde de Belg. Met een ferme knal zorgde hij voor opruiming om vervolgens tot zijn verbazing te zien dat de bal over zijn Werder-collega Eric Oelschlägel stuiterde.

'Het was geluk', bekende Coppens na afloop van het duel in de Derde Bundesliga. 'Ik schoot de bal naar voren en keek daarna naar hoe onze defensie zich organiseerde. En toen keek ik naar voren en zag dat de bal in het doel lag. Voor de Werder-keeper is het jammer. Een mooi moment voor mij, maar ik ben vooral gelukkig met de zege.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Stade Reims verzekerde zich vrijdag van de terugkeer in de Ligue 1. De club met een groot verleden bracht met een hilarisch filmpje de promotie onder de aandacht. Trainer David Guion neemt zijn spelers in een minibusje mee van Domino's, de naamgever van de Ligue 2, naar Conforama, de sponsor van de Ligue 1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gertjan Verbeek vermaakt zich prima nadat hij werd ontslagen als trainer van FC Twente. Hij heeft tijd voor andere dingen. 'Lekker fietsen in het bos met de kleine meid voorop. Voor dat soort dingen heb ik nu tijd. Ik wil de mensen binnen de club vooral hun werk laten doen en hoop dat ze het nog redden om in de Eredivisie te blijven.' (De Telegraaf)

Donny van de Beek zingt een nootje als hij even niet aan het voetballen is. Ajax-ploeggenoot Hakim Ziyech denkt er het zijne van.

'Ik denk dat Arsenal de juiste club is voor een Duitse trainer.'
• Als het aan Lukas Podolski ligt, gaat Arsenal voor een Duitse manager als opvolger van Arsène Wenger. 'Ik ben benieuwd voor welke vervanger ze kiezen. Iemand met ervaring, Carlo Ancelotti bijvoorbeeld, of een jonge, hongerige trainer. Mijn gevoel is dat een Duitse trainer goed zou zijn voor Arsenal. De club leunt al jaren op Duitse voetbalkennis.' (Die Welt)

​• ​​​​​​Het was even schrikken voor de UEFA de afgelopen dagen. De Europa League-trofee zou kort zijn gestolen in het Mexicaanse León, waar de beker was voor een evenement in de stad. Dieven namen de trofee mee, maar de politie vond deze later weer terug. Volgens de UEFA is de originele trofee wel altijd in handen van de Europese voetbalbond.

Peter van Vossen ziet vandaag Abraham! Hij viert zijn vijftigste verjaardag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.