Wereldgoal Promes de opmaat voor heldenrol bij Spartak

Dankzij Quincy Promes heeft Spartak Moskou de status van koploper in de Russische competitie bevestigd. De Oranje-international speelde met twee goals en een assist een hoofdrol tegen Gazovik Orenburg (1-3).

Al in de tweede minuut deed Promes van zich spreken. Met een schitterende knal van afstand opende de aanvaller de score. Nieuwkomer Gazovik Orenburg, dat nog wacht op de eerste zege op het hoogste niveau in Rusland, kwam nog in de eerste helft terug via Blagoy Georgiev.

Na rust maakte Promes in een tijdsbestek van vier minuten het verschil voor de koploper van Rusland. Niet lang na de 1-2 van zijn voet bereidde de aanvaller de derde Spartak-treffer voor. Jano Ananidze profiteerde van het voorwerk van Promes.

Met zijn grote bijdrage aan de zesde zege van het seizoen bevestigde hij zijn sterke vorm. Na zeven duels staat de teller voor de Oranje-international op vijf treffers en vijf assists.