Wereldgoal De Roon hoogtepunt in bekerspektakel Atalanta

Mede door een wereldgoal van Marten de Roon heeft Atalanta Bergamo zich een goede uitgangspositie verschaft na de eerste halve finale tegen Fiorentina in het toernooi om de Coppa Italia. De Nederlander maakte een van de zes goals.

Fiorentina
Fiorentina
3 - 3
Atalanta Bergamo

Fiorentina hoopt dit seizoen op de derde finaleplaats van deze eeuw in het toernooi om de Coppa Italia. In 2001 won de club uit Florence voor het laatst de Italiaanse beker, waarna Napoli in 2014 te sterk was voor Fiorentina in de finale. Voor Atalanta Bergamo is een finaleplek nóg langer geleden. Dat was in 1996 tegen, jawel, Fiorentina.

De uitclub dacht in de eerste helft een enorm voorschot te nemen op de eerste finaleplek in 23 jaar tijd. Binnen twintig minuten namen de mannen uit Bergamo een riante 0-2 voorsprong. Alejandro Gómez en Mario Pasalic waren trefzeker voor Atalanta.

Het publiek in het Stadio Artemio Franchi was vervolgens getuige van een fraaie comeback van de thuisploeg. Binnen drie minuten brachten Federico Chiesa, de absolute uitblinker bij de thuisploeg, en Marco Benassi de stand weer in evenwicht: 2-2.

De Roon zette zijn ploeg na rust met een schitterende streep in de kruising weer op voorsprong, maar de winst leverde dat zijn ploeg niet op. Luis Muriel bepaalde de eindstand namelijk op 3-3, mede omdat de lat een heldenrol voor Hans Hateboer in de weg stond in blessuretijd.