Werder sluit met verdubbeling seizoensproductie dramareeks af

Reacties

Werder Bremen heeft dan eindelijk de eerste zege van het Bundesliga-seizoen geboekt. Max Kruse was tegen Hannover 96 de grote man (4-0).

Werder sluit met verdubbeling seizoensproductie dramareeks af

Op 29 april was Hertha BSC in de Bundesliga het laatste slachtoffer geweest van Werder, dat daarna veertien competitiewedstrijden achtereen niet won. Het kostte Alexander Nouri eind oktober zijn baan als trainer. Assistent Florian Kohfeldt werd na de afzegging van Bruno Labbadia aangewezen als de man die het seizoen af moet maken.

Zijn tweede duel op de bank van Werder werd een ongekend succes. Fin Bartels brak in de 39ste minuut de ban tegen Hannover 96 op aangeven van Kruse. Die spits trok vervolgens de hoofdrol naar zich toe door zelf nog drie keer te scoren. In de 88ste minuut kreeg de hattrickheld een publiekswissel. De productie van Werder was des te opvallender aangezien Werder dit seizoen tot het bezoek van Hannover pas vier keer had gescoord in de Bundesliga.

Door de overwinning is Werder in punten gelijk gekomen met SC Freiburg, dat op basis van de doelcijfers de Hanseaten voor zich moet dulden op de zestiende plaats. Hannover 96 verzuimde door de slechte beurt in Bremen naar een gedeelde vierde plaats te klimmen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.