Werder legt Schalke over knie, HSV prutst

In de strijd om de tweede plaats in de Bundesliga deed Werder Bremen prima zaken ten koste van concurrent Schalke 04. Hamburger SV sneed zich pijnlijk in de vingers met een blamerende thuisnederlaag.

Werder legt Schalke over knie, HSV prutst

Werder Bremen-Schalke 04 5-1Drie dagen na de uitschakeling in de Champions League door Barcelona incasseerde Schalke 04 opnieuw een bittere pil. De ploeg van trainer Mirko Slomka verloor het belangrijke duel met Werder Bremen om een directe toelating tot het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Schalke 04 betaalde de rekening voor het slordig omgaan met de kansen én het weinig doortastend verdedigen. Verschillende keren legden Die Königsblauen de kwetsbaarheid van de Bremen-defensie bloot. Alleen schortte het flink aan de afwerking, want alleen Kevin Kuranyi scoorde namens Schalke.

De beschuldigende vinger wees niet alleen naar de voorhoede van Schalke. Ook de defensie vertoonde haperingen. Werder profiteerde daar in de personen van Frank Baumann, Boubacar Sanogo, Markus Rosenberg (foto) en Ivan Klasnic (2) wél van. De ploeg van Thomas Schaaf klom naar de tweede plaats. Hamburger SV-MSV Duisburg 0-1Ook tegen hekkensluiter MSV Duisburg kon Hamburger SV geen einde maken aan de droeve reeks na de winterstop. De 1-0 thuisnederlaag - Ivica Grlic scoorde op een assist van Michael Lamey - leverde niet alleen een fluitconcert op, maar dreigt ook de aspiraties voor een Champions League-ticket te frustreren. De onnodige gele kaart voor Rafael van der Vaart was symbolisch voor de Hamburgse onmacht. De Oranje-international kreeg geel na het uit frustratie wegslaan van de bal. Energie Cottbus-Arminia Bielefeld 1-0Een strafschop besliste de Abstiegskrimi tussen Energie Cottbus en Arminia Bielefeld. Markus Schuler was de schlemiel. In een poging voor opruiming te zorgen kwam de bal ongelukkig op zijn hand, waarna scheidsrechter Florian Meyer floot voor een penalty. Ervin Skela greep de buitenkans met beide handen aan, waardoor Energie Cottbus boven de rode streep staat.

Karlsruher SC-Hansa Rostock 1-2Fin Bartels was in Karlsruhe belangrijk voor het tegen degradatie vechtende Hansa Rostock. De middenvelder was met twee doelpunten verantwoordelijk voor de zege op KSC. De tweede uitzege van het seizoen kwam Hansa toe op basis van een sterke tweede helft.

Bekijk hier al onze video's