Werder en HSV lopen in op morsend Bayern

Bayern München heeft opnieuw een deel van de voorsprong moeten inleveren. Hamburger SV en Werder Bremen profiteerden van de halve misstap van de koploper.

Werder en HSV lopen in op morsend Bayern

Bayern München-Eintracht Frankfurt 0-0Bayern-trainer Ottmar Hitzfeld kon weer beschikken over alle belangrijke krachten. Maar het bleek geen garantie voor succes. De gevaarlijke driehoek Franck Ribéry, Miroslav Klose en Luca Toni maakte weinig klaar tegen Eintracht Frankfurt, dat het verdedigende spel beloond zag worden met een punt. Het was de tweede 0-0 op rij voor Bayern.

Hamburger SV-Hertha BSC 2-1Opnieuw was Rafael van der Vaart belangrijk voor Hamburger SV. De Nederlandse spelmaker stond aan de basis van de winnende treffer van Bastian Reinhardt, die in de slotfase een halve misstap voorkwam. Met de winst op Hertha heeft HSV, waar Romeo Castelen zijn rentree maakte, koploper Bayern binnen bereik. De achterstand is teruggelopen tot twee punten.

Werder Bremen-Hansa Rostock 1-0Ook Werder Bremen snoepte wat af van de achterstand door een nipte overwinning te boeken. In het eigen Weser Stadion was Hugo Almeida de matchwinner in eenzijdige wedstrijd, waarin Hansa Rostock zich gelukkig mocht prijzen dat Werder inefficiënt omging met de kansen.

1. FC Nürnberg-VfB Stuttgart 0-1Voor VfB Stuttgart gloort er weer licht aan het einde van de tunnel. De regerend kampioen trok in de herhaling van de bekerfinale van 2007 aan het langste eind. 1. FC Nürnberg was de bovenliggende partij, maar verzuimde dat om te zetten in doelpunten. Stuttgart deed dat beter, zodat de treffer van Mario Gomez goed bleek voor drie punten.

Bekijk hier al onze video's