Werder en HSV blijven in het spoor Bayern

Bayern München schoof moeizaam maar verdiend VfL Bochum aan de kant. HSV trakteerde ook zonder de inbreng van Rafael van der Vaart VfB Stuttgart op een pijnlijke exercitie.

VfL Bochum-Bayern München 1-2Het in ere herstelde spitsenduo Miroslav Klose en Luca Toni bracht Bayern München niet de verwachte eenvoudige middag. Het laaggeklasseerde VfL Bochum, dat zelfs brutaal de leiding nam, maakte het de Beierse formatie meer dan lastig. Pas in het laatste kwartier gaf invaller Bastian Schweinsteiger een vervolg aan de verdiende en schitterende Bayern-gelijkmaker van Franck Ribéry. De Franse spelmaker verschalkte in de eerste helft keeper Jan Lastuvka met een hakje.

Hamburger SV-VfB Stuttgart 4-1Ook zonder Rafael van der Vaart kan Hamburger SV winnen. VfB Stuttgart was compleet kansloos, al had het dat ook aan zichzelf te wijten. Aan twee van drie HSV-goals van Ivica Olic (foto) gingen defensieve slippertjes vooraf. Op slag van rust kreeg de teloorgang van Stuttgart verder gestalte, toen Pavel Pardo voor licht natrappen een rode kaart kreeg voorgehouden.

Na rust hoefde HSV niet meer zo nodig, waar Stuttgart zich niet meer uit het dal kon trekken. Toch was er nog een opmerkelijk feit, want Joris Mathijsen maakte in 42ste competitiewedstrijd zijn eerste Bundesliga-treffer. Het was ook de 2500ste treffer van HSV in de Bundesliga.

Werder Bremen-Hertha BSC 3-2Hertha BSC zakt steeds verder weg. Ook in Bremen kon de Berlijnse ploeg niet afrekenen met de slechte reeks. Werder-spits Markus Rosenberg poetste binnen een minuut de gelijkmaker van Gilberto weg, waarna invaller Leon Andreasen de wedstrijd een kwartier voor het einde in het slot schoot.

Hansa Rostock-Schalke 04 1-1Schalke 04 moest terrein prijsgeven. De ploeg van trainer Mirko Slomka speelde in een te laag tempo en moest genoegen nemen met een gelijkspel tegen Hansa Rostock. Een blunder van keeper Manuel Neuer kostte de Königsblauen de overwinning.