Werder Bremen op de pijnbank bij 1899 Hoffenheim

Ondanks een voorsprong begonnen Werder, 1. FC Köln en SC Freiburg het seizoen met een nederlaag. Herintreders Kaiserslautern en Sankt Pauli vierden feest.

1899 Hoffenheim-Werder Bremen 4-1Na het succes in de voorronde van de Champions League ging Werder Bremen onverwacht hard onderuit. De ploeg van trainer Thomas Schaaf kon al na de eerste helft de hoop op een positief resultaat opgeven. Na drie minuten opende Torsten Frings nog wel uit een strafschop de score voor de gasten, maar daarna was het de beurt aan Hoffenheim. Dankzij doelpunten van Demba Ba, Peniel Mlapa, Vedad Ibisevic en Sejad Salihovic was nog vóór rust het gat geslagen.

1. FC Köln-1. FC Kaiserslautern 1-3Youssouf Mohamad tekende voor een nieuw record en bezorgde daarmee zijn ploeg een valse start van het seizoen. De aanvoerder van 1. FC Köln kreeg al na 87 seconden een rode kaart voor een overtreding op de doorgebroken Erwin Hoffer. Hoewel de Keulse ploeg via Milivoje Novakovic nog wel op voorsprong kwam, was de uitsluiting het begin van het einde. 1. FC Kaiserslautern, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Bundesliga, profiteerde in de tweede helft van de numerieke meerderheid. Srdjan lakic (2) en Ivo Ilicevic bezorgden Die Rote Teufel de eerste drie punten.

SC Freiburg-FC Sankt Pauli 1-3Ook FC Sankt Pauli kende op vreemde bodem een mooie rentree in de Bundesliga. De Hamburgse club versloeg na acht jaar afwezigheid op het hoogste niveau SC Freiburg met 3-1. Het duel ontbrandde pas in het laatste kwartier. Papiss Demba Cissé opende namens de thuisclub het bal. Fabian Boll, Richard Sukuta-Pasu en Fin Bartels maakten er vervolgens een Sankt Pauli-feest van.