Wenger wil buitenspelregel radicaal veranderen

Reacties

Arsène Wenger wil nog voor de start van het aankomende EK een ingrijpende wijziging zien in de buitenspelregel. De Fransman stelt voor om de criteria voor buitenspel om te draaien.

Wenger wil buitenspelregel radicaal veranderen
© Pro Shots

Voormalig Arsenal-manager Wenger is sinds november werkzaam als hoofd van de afdeling mondiale voetbalontwikkeling en denkt in die rol mee over spelregelveranderingen. Hij wil dat de buitenspelregel zo wordt aangepast dat een speler die met een deel van zijn lichaam waarmee hij kan scoren nog op één lijn staat met de laatste verdediger niet langer wordt teruggefloten voor buitenspel. Momenteel is het nog andersom en staat een speler buitenspel als hij met een deel van zijn lichaam waarmee hij kan scoren, hoe klein ook, deze lijn heeft gepasseerd.

Zeker na de intreding van de VAR wordt men vooral in Engeland, maar zeker ook in andere landen, gek van het milimeterwerk bij buitenspelbeslissingen. Wenger denkt met deze regelwijziging afscheid te kunnen nemen van veel irritatie. 'Je zal niet langer discussie hebben over millimeterwerk', stelt Wenger tegenover Sky Sports. Het voorstel van de Fransman zal op 29 februari besproken worden door IFAB, de organisatie die de regels in het voetbal bepaalt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.