Wenger wijst na dramatische avond naar arbiter

In de ogen van Arsène Wenger was het optreden van scheidsrechter Tasos Sidiropoulos in de wedstrijd tegen Bayern München 'schandalig'. De Arsenal-manager kon de cruciale beslissingen niet begrijpen.

Arsenal was na de eerste wedstrijd in München ook in Londen niet opgewassen tegen Bayern München, dat net als op eigen veld in Londen een 5-1 overwinning boekte op weg naar de kwartfinale van de Champions League. De nederlaag kwam hard aan bij The Gunners.

'We hebben het moeilijk, omdat we goed en in een hoog tempo hebben gespeeld. We hebben Bayern onder druk gezet', keek Wenger terug. 'We hadden pech met de beslissingen van de scheidsrechter.'

'In de eerste helft hadden wij een strafschop en Bayern een rode kaart moeten krijgen', verwees de Franse manager naar de niet bestrafte actie van Xabi Alonso op Theo Walcott. 'In mijn ogen was het na rust geen strafschop voor Robert Lewandowski, omdat hij buitenspel stond en het geen penalty was. En dan komt er nog een rode kaart bovenop (voor Laurent Koscielny, red.). Het is moeilijk te begrijpen. Het is schandalig.'