Wenger: 'Toekomst Arsenal belangrijker dan die van mij'

Reacties

De druk op Arsène Wenger nam de afgelopen weken exorbitante vormen aan, maar na het bereiken van de FA Cup-finale schijnt de zon weer een beetje in het Emirates Stadium. Dat bleek tijdens de persconferentie van de Franse manager, die de aanhoudende vragen over zijn toekomst goedgeluimd pareerde.

Wenger: 'Toekomst Arsenal belangrijker dan die van mij'

Sinds Wenger in februari bekendmaakte spoedig te zullen laten weten of hij zijn aflopende contract al dan niet verlengt, kreeg de 67-jarige Fransman elke keer wel weer een vraag over wat hij na dit seizoen nou gaat doen. Ook dinsdag was het weer zover, maar de verslaggever in kwestie kon zijn vraag niet eens afmaken of Wenger had al een antwoord paraat. 'Volgende vraag', onderbrak de Arsenal-manager hem lachend.

Daarmee was Wenger nog niet van het aanwezige journaille af, maar hij onderging het met een glimlach. 'Geen nieuws. We hebben het over de Franse verkiezingen toch?' Toen hem eindelijk expliciet werd gevraagd naar zijn toekomst, of hij al wist wanneer hij zijn besluit kenbaar maakt en of het restant van het seizoen bepalend is, stelde Wenger resoluut: 'Nee, nee, nee. Dat is driewerf nee!'

Na twee decennia in Londense dienst zou Wenger zichzelf niet zijn als hij ondanks alle onzekerheid over zijn toekomst stoïcijns doorwerkt. Le Professeur bevestigde met het oog op de transfermarkt al naar volgend seizoen te kijken. 'Natuurlijk. Tot de laatste dag van het seizoen ben ik bezig met het heden én de toekomst. Wat er met mij gebeurt is van secondair belang, de toekomst van de club is het belangrijkst.'

Giroud
In dat kader kon Wenger de geruchten over een vertrek van Olivier Giroud de kop indrukken. De Franse spits, die in januari nog een nieuw contract tekende, werd in verband gebracht met een zomerse transfer naar Olympique Marseille. 'Ik ben niet benaderd door Marseille en we willen Giroud bij de club houden', vertelde de manager van Arsenal, dat het woensdag in de Premier League opneemt tegen Leicester City.

Het betekent dat Jamie Vardy luttele maanden te laat afreist naar het Emirates Stadium. Arsenal had de spits van The Foxes afgelopen zomer op de korrel. Wenger heeft er geen spijt van dat de deal niet doorging. 'Dat hoort erbij. Ik denk dat ik iets anders had kunnen doen, we hebben er alles aan gedaan. Ik respecteer zijn besluit', aldus Wenger, die met Arsenal op de zevende plek op dit moment ver verwijderd is van Champions League-voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.