Wenger gemotiveerd voor derde FA Cup-titel op rij

Reacties

Arsène Wenger verlangt van Arsenal in het FA Cup-duel met Hull City dinsdagavond (20.00 uur) dezelfde instelling als in de derby tegen Tottenham Hotspur afgelopen zaterdag. The Gunners sleepten met tien man een punt uit het vuur (2-2). 'We hebben aangetoond dat de kritiek onterecht was en dat we wel karakter hebben', aldus Wenger.

Wenger gemotiveerd voor derde FA Cup-titel op rij

Arsenal speelde op 20 februari thuis de achtste finale tegen Hull, de ploeg van Wenger had toen een kleine zeventig procent balbezit en loste 24 schoten, maar doelman Eldin Jakupovic had telkens een antwoord. Het duel eindigde in 0-0 en dus staat er een herhaling in Hull op het programma. 'Zij speelden erg terughoudend en de keeper was geweldig', herinnert de Fransman zich op de clubsite.

Het duel met de ploeg van Steve Bruce is de eerste van vier wedstrijden in twaalf dagen voor Arsenal. Wenger zal daarom zijn opstelling moeten rouleren. 'Al mijn spelers zijn ongeveer even goed, dus dat is niet zo'n probleem', aldus de manager, die zeer te spreken was over het basisdebuut van Mohamed Elneny in de Premier League tegen Spurs. 'Hij is een intelligente speler, die de bal snel laat rondgaan. Zijn optreden was heel overtuigend', zegt hij over de van FC Basel overgekomen Egyptenaar.

Arsenal bevindt zich in een vreemde situatie, waarin niet duidelijk is wie komend weekend de tegenstander is. Als de Londenaren dinsdagavond van Hull winnen, spelen ze zondag in de kwartfinale van het Engelse bekertoernooi tegen Watford. Wordt Arsenal uitgeschakeld, dan is West Bromwich Albion zaterdag de tegenstander in de competitie.

Twee jaar geleden stonden Arsenal en Hull tegenover elkaar in de finale van het FA Cup-toernooi, toen won Arsenal na verlenging met 3-2. Afgelopen seizoen won de club de finale van Aston Villa (4-0). 'Als het dit jaar opnieuw lukt, zou het absoluut fantastisch zijn, we gaan ons best doen', belooft Wenger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.