Wenger gaat op zijn strepen staan en weigert komst 'td'

Reacties

Het heeft er veel van weg dat een dispuut met algemeen directeur Ivan Gazidis over de wenselijkheid van een technisch directeur de oorzaak is van het feit dat Arsène Wenger nog altijd niet zijn eind dit seizoen aflopende contract met Arsenal heeft verlengd.

Wenger gaat op zijn strepen staan en weigert komst 'td'

Gazidis vertelde onlangs aan supportersgroeperingen dat het teleurstellende seizoen dat Arsenal doormaakt de 'katalysator voor verandering' kan worden. De bestuurder wil dat de manager werk uit handen wordt genomen met bijvoorbeeld de komst van een technisch directeur die de transfers afhandelt. Volgens Engelse media heeft Gazidis zelfs al een lijst kandidaten samengesteld waarop mogelijk ook Ajax' directeur voetbalzaken Marc Overmars staat.

Wenger, die al sinds zijn aanstelling in 1996 volledige zeggenschap heeft over transfers, ziet die verandering niet zitten. 'Verandering hoeft niet altijd verbetering te betekenen. Ik weet ook niet wat een directeur voetbal of iets dergelijks doet. Zolang ik de manager van Arsenal ben, bepaal ik wat er op technisch vlak gebeurt. Punt uit', geeft Wenger te verstaan in gesprek met The Guardian en ESPN.

De 67-jarige Fransman wil dat hij de volledige eindverantwoordelijkheid behoudt. 'Als het niet goed gaat, krijg ik de schuld. Maar dan gaat het wel om beslissingen die ík heb genomen. Het is moeilijk voor te stellen dat iemand een speler vastlegt die de manager niet kent. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Sommige trainers willen alleen een team trainen en zijn daar heel gelukkig mee. Zo iemand ben ik niet en ik kan mezelf niet veranderen.'

Al maanden krijgt Wenger de vraag of en wanneer hij zijn verbintenis zal verlengen. Arsenal bezet momenteel de zesde plaats in de Premier League, maar is nog niet uitgeschakeld voor een plaats in de felbegeerde topvier. Woensdagavond zijn de Londenaren eigenlijk verplicht om de inhaalwedstrijd bij Southampton te winnen om nog kans te maken het Champions League-abonnement te verlengen.

Op 27 mei duelleren Wenger en de zijnen met Chelsea om de eindzege in het FA Cup-toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.