Wenger filosofeert verder en komt met extra optie voor WK 2026

Reacties

Hoe het WK van 2026 er precies uit komt te zien, is nog niet in beton gegoten. Arsène Wenger hint op drie opties voor het toernooi dat over vier jaar in de Verenigde Staten, Mexico en Canada wordt gehouden.

Wenger filosofeert verder en komt met extra optie voor WK 2026
© Pro Shots

Wat vaststaat, is dat er in plaats van 32 liefst 48 landen deel zullen nemen aan het WK. Het aanvankelijke voorstel was dat er zestien poules van drie landen zouden komen. Die zouden een einde moeten maken aan beslissingen op de derde speeldag met de gelijktijdige wedstrijden in poules van vier.

In onderstaand artikel lees je wat we tot dusver weten van het XXL-WK.

'Dit is nog niet besloten', zegt Wenger nu. 'Er zullen zestien groepen van drie, twaalf groepen van vier of twee verschillende kanten van zes groepen van vier zijn, alsof je twee toernooi van 24 landen hebt.' Hoe die laatste optie er precies uit zou moeten zien, wordt niet nader toegelicht.

'Het is niet iets wat ik kan beslissen. Dat wordt bepaald door de FIFA-raad. Ik verwacht dat dat volgend jaar gedaan zal worden', aldus Wenger. Eerder deze week werd gesuggereerd dat de FIFA overweegt penaltyseries te introduceren in de groepsfase in het nieuwe format. Winnende teams zouden daarmee een bonuspunt kunnen verdienen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.