Wellenreuther pakt twee penalty's bij Feyenoord-debuut Zerrouki

Feyenoord heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding gewonnen. De ploeg van Arne Slot versloeg woensdag bij het debuut van Ramiz Zerrouki Club Brugge: 2-0. Dat was voor een groot deel te danken aan doelman Timon Wellenreuther, die opnieuw bewees een echte penaltykiller te zijn.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
Club Brugge
Club Brugge

Deze week sloten de meeste internationals weer aan bij Feyenoord (Santiago Giménez doet nog mee aan de Gold Cup) en Slot gooide deze spelers woensdag direct voor de leeuwen. Justin Bijlow keerde terug onder de lat, terwijl de door RB Leipzig begeerde Lutsharel Geertruida zijn opwachting maakte in de defensie. Zomeraankoop Zerrouki vormde een middenveld met Quinten Timber en Mats Wieffer.

Twee Braziliaanse doelpunten in een tijdsbestek van vier minuten bezorgden Feyenoord de overwinning op Club Brugge. Danilo opende na ruim een halfuur de score, door op aangeven van Javairo Dilrosun een tegenstander uit te kappen en raak te schieten, en kort daarna verdubbelde Igor Paixão de Rotterdamse marge. Hij scoorde na een goede individuele actie.

Slot haalde voor het tweede bedrijf zijn gehele team naar de kant en bracht elf nieuwe spelers binnen de lijnen. Daardoor kwam ook Wellenreuther binnen de lijnen en hij kreeg de kans om zich te onderscheiden. Club Brugge kreeg twee strafschoppen, maar die werden allebei gekeerd door Wellenreuther. De keeper pakte de pogingen van Romeo Vermant én Cisse Sandra, waardoor het bij 2-0 bleef.

Bij Feyenoord was Thomas Beelen, die maandag zijn transfer van PEC Zwolle afrondde, nog niet van de partij. De verdediger was net als afgelopen zaterdag (toen Feyenoord van PEC won) toeschouwer. Over drie dagen oefent Feyenoord opnieuw: dan is Union Sint-Gillis de tegenstander.

Opstelling Feyenoord eerste helft: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Paixão, Danilo, Dilrosun

Opstelling Feyenoord tweede helft: Wellenreuther; Benita, Kasanwirjo, Hendriks, López; Milambo, Van den Belt, Sauer; Minteh, Bullaude, Jahanbakhsh