Welkomstcadeau voor Sneijder na ondertekenen contract Nice

Reacties

Wesley Sneijder heeft zijn transfer naar OGC Nice helemaal afgerond. De 33-jarige spelmaker heeft de medische keuring met succes doorstaan en zijn handtekening gezet onder een contract voor een jaar met een optie voor nog een seizoen. Sneijder wordt de nieuwe nummer 10 van Nice.

Welkomstcadeau voor Sneijder na ondertekenen contract Nice

Dat wordt mede mogelijk gemaakt door een geste van Mickaël Le Bihan. De 27-jarige spits staat zijn rugnummer af uit respect voor Sneijder. Nice hoopt dat de recordinternational van Oranje zich door het welkomstcadeau meteen op zijn gemak voelt bij Les Aiglons, omdat hij het nummer 10 bij al zijn vorige clubs ook altijd heeft gedragen.

Sneijder traint maandag al met zijn nieuwe ploeggenoten, onder wie Mario Balotelli. De Italiaanse spits speelde eerder al samen met de nummer 10 bij Internazionale, waar de voormalig Ajacied in 2013 vertrok om voor Galatasaray te gaan spelen. Eerder deze zomer werd zijn contract in Turkije ontbonden, waarna hij op zoek ging naar een nieuwe club.

Dat Sneijder zijn transfer naar Nice heeft afgerond, is goed nieuws voor het Nederlands elftal. Dat speelt op 31 augustus de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk en enkele dagen later tegen Bulgarije. Bondscoach Dick Advocaat liet al doorschemeren dat de routinier voor die tijd aan spelen moest toekomen om in aanmerking te komen voor de selectie.

'Nice is de beste keuze die Sneijder had kunnen maken'
Nice haalt met Sneijder echte prijzenpakker binnen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.