Welbeck grote man bij Arsenal, West Ham United kent geen genade

Arsenal heeft woensdagavond geen fout gemaakt in de League Cup. De ploeg van Unai Emery versloeg Brentford, mede dankzij twee doelpunten van Danny Welbeck. West Ham United haalde uit tegen het arme Macclesfield Town.

Arsenal
Arsenal
3 - 1
Brentford
Brentford

Arsenal verraste in de afgelopen transferperiode met de komst van Mattéo Guendouzi, die voor naar verluidt acht miljoen euro werd overgenomen van Lorient. De middenvelder maakt in zijn eerste weken in Engeland een uitstekende indruk en liet zich ook woensdag tegen Brentford weer zien. Al in de vijfde minuut schreef Guendouzi een assist op zijn naam, toen hij na een korte corner een uitstekende voorzet op Welbeck in huis had.

Arsenal kende zo een uitstekend begin tegen Brentford, na negen speelronden de nummer zeven in de Championship. The Gunners wisten echter dat zij bij de les moesten blijven: dinsdag kwam Manchester United immers ook op een vroege voorsprong tegen het Derby County van Frank Lampard, maar de Engelse recordkampioen werd vervolgens toch uitgeschakeld. Arsenal maakte niet dezelfde fout.

De thuisploeg kwam acht minuten voor rust op 2-0 en opnieuw was Welbeck de doelpuntenmaker. Ditmaal schoot hij een lage voorzet van Nacho Monreal, na een uitstekende Arsenal-aanval, simpel binnen. Voor Brentford betekende dit een flinke dreun, maar de gasten weigerden om de handdoek in de ring te gooien. Dertien minuten na rust schoot Alan Judge een vrije trap schitterend binnen (2-1) en daarmee maakte hij de wedstrijd weer spannend.

Brentford geloofde weer in een stunt en probeerde de gelijkmaker te forceren. Arsenal bleef echter de betere ploeg en hield zijn tegenstander zonder al te veel moeite tegen. Serieuze kansen op de 2-2 vielen er niet te noteren en in blessuretijd maakte Alexandre Lacazette aan alle onzekerheid een einde. Na uitstekend doorzetten verzorgde de Fransman het slotakkoord in het Emirates Stadium.

West Ham United
8 - 0
Macclesfield Town

Macclesfield Town is de hekkensluiter van de League Two, het vierde niveau van Engeland, en was absoluut geen partij voor West Ham United. De bezoekers deden slechts een halfuurtje leuk mee; daarna zette Michail Antonio West Ham met een rake kopbal uit een voorzet van Declan Rice op voorsprong. Robert Snodgrass (simpele intikker) en Lucas Pérez (volley) zorgden vervolgens voor de comfortabele 3-0 ruststand.

In de tweede helft nam West Ham geen gas terug. Ryan Fredericks schoot vanuit een lastige hoek raak, Angelo Ogbonna kopte binnen uit een corner en op aangeven van Fredericks maakte Snodgrass zijn tweede van de avond. Grady Diangana luisterde zijn debuut hierna op met twee doelpunten: de jongeling was verantwoordelijk voor de 7-0 en de 8-0 en maakte daarmee de vernedering van Macclesfield compleet.

Nottingham Forest
3 - 2
Stoke City
Stoke City

Bruno Martins Indi had een basisplaats bij Stoke City tegen Nottingham Forest, terwijl Cuco Martina op de bank zat. Vanaf die plek zag de vleugelverdediger Stoke in de eerste twintig minuten domineren. Toch kwam Nottingham op voorsprong: Ben Osborn opende met meer geluk dan wijsheid de score. Daryl Murphy maakte er vervolgens vijf minuten voor rust 2-0 van en Joe Lolley schoot even na de onderbreking zelfs de 3-0 binnen.

Via Benik Afobe deed Stoke nog iets terug en met elf tegen tien (Diogo Goncalves kreeg een directe rode kaart voor een te hoog geheven been) bracht Saido Berahino de aansluitingstreffer op het bord. De gelijkmaker zat er hierna niet in voor Stoke, dat dit seizoen al snel klaar is in de League Cup. Martina kwam vanavond niet in actie; Martins Indi deed van begin tot eind mee.