Wel goede start Jong Ajax, Jong AZ schrijft historie

Reacties

Jong Ajax is in Leeuwarden het seizoen in de Jupiler League succesvol begonnen. Jong AZ boekte een historische overwinning in Den Bosch.

Wel goede start Jong Ajax, Jong AZ schrijft historie

SC Cambuur – Jong Ajax 1-2
Terwijl de Amsterdamse hoofdmacht na vier duels nog wacht op de eerste overwinning van het seizoen, heeft Jong Ajax bij de eerste de beste gelegenheid de zege direct gepakt. De formatie van de debuterende hoofdtrainer Michael Reiziger legde in de eerste helft de basis voor het succes bij SC Cambuur.

Hoewel de Amsterdamse beloftes voor rust het beste van het spel hadden en dat onderstreepten met de nodige kansen, kon Jong Ajax de ban breken met dank aan Cambuur-doelman Jesse Bertrams. De goalie verkeek zich compleet op een schot van Darren Sidoel. De Friese defensie toonde meer haperingen, waarvan kort voor rust Mateo Cassierra dankbaar profiteerde. Met het bovenbeen verdubbelde hij de marge.

In de tweede helft bracht Matthew Steenvoorden SC Cambuur terug in de wedstrijd. De Leeuwarder formatie kwam ondanks verwoede pogingen echter niet verder dan deze aansluitingstreffer, zoals aan de andere kant Jong Ajax verzuimde de wedstrijd te beslissen. Het naderende verlies bracht frustratie bij Cambuur-verdediger Marvin Peersman, die dat met een smerige overtreding op Cassierra botvierde en dat moest bekopen met een rode kaart.

FC Den Bosch – Jong AZ 1-3
Jong AZ heeft z'n debuut in de Jupiler League opgeluisterd met een overwinning. De ervaren trainer Martin Haar zag zijn pupillen een tegenvaller meer dan goed verwerken. FC Den Bosch had na een kwartier via Muhammed Mert de score geopend. Het Alkmaarse antwoord kreeg nog voor rust gestalte. Na de gelijkmaker van Abdel Malek El Hasnaoui zette Jeremy Helmer Jong AZ op voorsprong. De aanvaller benutte een strafschop die was toegekend na een overtreding van Niek Vossebelt op hem.

Voor de kampioen van de Tweede Divisie was die marge genoeg voor een succesvol debuut in de Jupiler League. Sterker nog, in de slotfase gaf Viktor Karl Einarsson de overwinning van Jong AZ extra cachet.

Overige uitslagen:
RKC Waalwijk – FC Emmen 0-2
FC Eindhoven – Telstar 2-2
FC Volendam – Helmond Sport 2-2
Fortuna Sittard - FC Dordrecht 5-1
NEC – Almere City FC 3-1
MVV Maastricht – Go Ahead Eagles 4-3

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.