Wegvallen Danilo tegenvaller Brazilië richting duel met 'bang' België

Reacties

Brazilië kan er vrijdagavond in de kwartfinale met een zege op België voor zorgen dat het tot en met het laatste weekend van het WK in Rusland actief is, maar voor Danilo zit het toernooi erop. De 26-jarige rechtsback is niet meer inzetbaar door een enkelblessure.

Wegvallen Danilo tegenvaller Brazilië richting duel met 'bang' België

De Braziliaanse voetbalbond (CBF) meldt dat Danilo wél bij de selectie van bondscoach Tite blijft, maar dat die geen beroep meer kan doen op de verdediger van Manchester City. Voor de voormalig speler van FC Porto en Real Madrid blijft het daardoor bij zijn optreden in het eerste duel met Zwitserland (1-1). Sindsdien verving Fágner (ex-PSV) hem op de rechtsbackpositie.

Tite liet in aanloop naar de kwartfinale tegen België weten dat Marcelo na een rugblessure wel weer op de weg terug is. De dertigjarige linksback van Real Madrid viel in het laatste groepsduel met Servië (2-0) al na tien minuten geblesseerd uit en miste de achtste finale tegen Mexico (2-0), waarin Filipe Luís (Atlético Madrid) hem net als tegen de Serviërs verving.

Angst
De bij Brazilië roulerende aanvoerdersband zit tegen België om de arm van Miranda. De verdediger van Internazionale sloeg in die hoedanigheid terug naar Vincent Kompany, die zei dat ze bij België niet wakker liggen van de naderende confrontaties met De Goddelijke Kanaries. 'Ik denk dat het een manier is om hun angst te verbergen', zei Miranda, ook al captain tegen Servië.

De 33-jarige mandekker denkt dat het er allemaal bijhoort richting zo'n grote wedstrijd als die van vrijdagavond. 'Je moet jezelf voorbereiden, zeker tegen de Braziliaanse nationale ploeg, en een leider als Kompany moet zelfvertrouwen uitstralen naar zijn ploeggenoten, zoals de ervaren spelers bij ons dat ook moeten doen. Het is een manier om vertrouwen te tonen en angst te verbergen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.