Weghorst weer op het matje na nieuwe corona-uitspraken

Reacties

De leiding van VfL Wolfsburg kondigt een gesprek aan met Wout Weghorst. De spits moet uitleg geven over nieuwe uitspraken over de coronapandemie.

Weghorst weer op het matje na nieuwe corona-uitspraken
© Pro Shots

Weghorst had in december voor grote ophef gezorgd met twee posts op Instagram. De spits had zijn vraagtekens gezet bij het coronabeleid en daarbij de omstreden arts en complotdenkster Christiane Northrup aangehaald. De commotie leidde ertoe dat Weghorst publiekelijk zijn excuses aanbood.

De storm was daarmee gaan liggen, maar stak zaterdagavond weer op. In gesprek met de ZDF werd Weghorst gevraagd naar de ophef. De spits maakte niet van de gelegenheid gebruik om opnieuw afstand te nemen, maar gaf met zijn antwoorden juist voeding aan nieuwe consternatie. 'Ik heb een beslissing genomen voor mezelf, mijn kinderen en mijn vriendin. In mijn ogen is het de beste beslissing', zei Weghorst zonder uitleg te geven over om welke beslissing het ging.

De uitspraken zorgden in ieder geval voor nieuwe ophef. Ook bij VfL Wolfsburg was het onderwerp van gesprek. 'We zullen komende week met hem gaan praten en dan kijken welke uitleg hij heeft', zegt directeur Jörg Schmadtke tegen Wolfsburger Allgemeine. Hij heeft er geen moeite mee als iemand het nieuws kritisch volgt. 'Maar als het erop neerkomt dat hij zegt: "Ik ontken dat er überhaupt corona is", dan zeg ik dat het geen mening is maar een verdraaiing van de feiten. Want het is een feit dat we al veertien maanden te maken hebben met deze pandemie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.