Weghorst verklapt doelstelling: 'Ik wil er twintig maken dit seizoen'

Reacties

AZ bulkt van het zelfvertrouwen na de knappe 1-2 zege bij Vitesse van zaterdagavond. Marko Vejinovic, uitblinker met twee assists, denkt dat de Alkmaarders wel eens heel hoog kunnen gaan eindigen in de Eredivisie.

Weghorst verklapt doelstelling: 'Ik wil er twintig maken dit seizoen'

AZ schoot uit de startblokken in Arnhem en stond binnen drie minuten al met 0-1 voor. Vejinovic bediende Wout Weghorst, die de trekker overhaalde. Zo'n 78 minuten later herhaalde het duo dat kunstje voor de 1-2. Weghorst staat daardoor alweer op vier competitietreffers in drie wedstrijden. De spits heeft dan ook grote plannen voor dit seizoen.

'Ik heb voor mezelf gezegd dat ik twintig doelpunten wil maken. Sommigen doen er moeilijk over om dat uit te spreken, maar dat is mijn doelstelling en ik ga er alles aan doen om dat te bereiken', vertelt de spits aan FOX Sports.

De 25-jarige Weghorst lijkt het huidige seizoen meer in het spel van de Alkmaarders voor te komen. 'Het systeem is iets anders dan vorig jaar. We spelen aanvallender en daardoor word ik meer in stelling gebracht. Door de lopende mensen om mij heen moeten de verdedigers meer kiezen en krijg ik meer ruimte. Ook met standaardsituaties kan ik gevaarlijk zijn, zeker met Marko erbij nu', aldus het goudhaantje.

Voor Weghorst was de zege op Vitesse extra lekker vanwege het verlies in de KNVB-bekerfinale zo'n vier maanden terug. 'Voelt dit als revanche. Ja, zeker. Het is gebeurd en we zijn met een nieuw seizoen bezig, maar ik heb daar zeker heel lang last van gehad.'

Vejinovic
Vejinovic deed in Gelredome zijn oude ploeg Vitesse pijn met twee puike assists en straalde achteraf van oor tot oor. 'Ik geniet. Ik heb nog niet helemaal mijn oude vorm te pakken, maar ik voel me steeds beter. Ik voel vertrouwen van de club, de trainer en de spelers en geniet op het veld', aldus de middenvelder, die deze zomer overkwam van Feyenoord, waar hij weinig aan spelen toekwam.

'Ik ben de frustratie van vorig seizoen al een tijdje kwijt. Natuurlijk was dat frustrerend, maar je moet de knop omzetten en dat heb ik gedaan.' De 27-jarige controleur kroonde zich vorig jaar met Feyenoord tot landskampioen, maar denkt ook de huidige jaargang met AZ hoge ogen te kunnen gooien. 'We krijgen heel veel kansen, maar missen er nog te veel. Als we de kansen beter gaan afmaken, kunnen we heel hoog eindigen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.