Weghorst trefzeker in door 'Hopp-haat' stilgelegd duel

Het Bundesliga-duel tussen 1. FC Union Berlin en VfL Wolfsburg is zondag vlak voor rust stilgelegd omdat fans van de thuisploeg 1899 Hoffenheim-eigenaar Dietmar Hopp (foto, links) beledigden. Wout Weghorst eiste later een hoofdrol op door tien minuten voor tijd de 2-2 te maken.

Union Berlin
2 - 2
VfL Wolfsburg

De Oranje-international sloeg met het hoofd toe op aangeven van João Victor. Daarmee voltooide hij de comeback van VfL Wolfsburg, dat na 57 minuten tegen een 2-0 achterstand aankeek.

Het voornaamste gespreksonderwerp zal echter het tijdelijk stilleggen van het duel zijn. De supporters van FC Union Berlin toonden in de eerste helft onder meer beledigende spandoeken aan het adres van Hopp. Na een onderbreking van ongeveer acht minuten werd het duel hervat.

'Er is sprake van drie fases en momenteel hebben we fase twee bereikt. Als er nog iets gebeurt, wordt het duel definitief gestaakt', waarschuwde de stadionspeaker. Na de hervatting toonden de fans beterschap, zodat er gewoon verder kon worden gevoetbald.

De 79-jarige Hopp roept bij de harde kern van Bundesliga-clubs gevoelens van afkeer op. Zaterdag werd het treffen tussen Hoffenheim en Bayern München al tijdelijk gestaakt bij een 0-6 stand. Het duel werd uitgespeeld, maar in de laatste dertien minuten speelden de ploegen de bal zonder enkele intentie om te scoren naar elkaar over om de tijd vol te maken.

Dortmund-supporters namen Hopp zaterdag eveneens onder vuur met kwetsende spandoeken en spreekkoren tijdens de wedstrijd tegen SC Freiburg.