'Weghorst neemt woensdag besluit over aanbieding van 2,7 miljoen euro'

Reacties

Besiktas verwacht woensdag duidelijkheid over de komst van Wout Weghorst. Volgens informatie van de krant Sporx heeft de Süper Lig-club een akkoord bereikt met de spits, die na de degradatie van Burnley gratis mag vertrekken op huurbasis. Weghorst heeft de knoop over zijn toekomst echter nog niet doorgehakt.

'Weghorst neemt woensdag besluit over aanbieding van 2,7 miljoen euro'
© Pro Shots

In de afgelopen weken is Besiktas met meerdere spitsen in verband gebracht. Alexander Sørloth geldt als kandidaat; ook Jackson Muleka, in de tweede seizoenshelft van de afgelopen jaargang door Standard Luik verhuurd aan Kasimpasa, zou in beeld zijn. Ahmet Nur Çebi, de voorzitter van Besiktas, zegt dat Weghorst bovenaan de lijst staat.

'Onze eerste prioriteit in de spitspositie is Wout Weghorst. Hij zal ons woensdag informeren over zijn definitieve beslissing', kondigt de voorzitter aan. Dinsdag wacht nog een wedstrijd met het Nederlands elftal tegen Wales. 'Na de wedstrijd met zijn nationale ploeg zal hij samen met zijn familie een beslissing nemen.'

Volgens Sporx kan Weghorst vanwege een clausule in zijn contract vertrekken op huurbasis zonder dat zijn nieuwe club een huursom hoeft te betalen. Die clausule trad in werking door de degradatie van Burnley. Wel moet Besiktas zijn salaris betalen; naar verluidt kan de spits in Istanbul een jaarloon van 2,7 miljoen euro opstrijken. Zijn contract in Engeland loopt door tot de zomer van 2025. Vorige week werd hij ook al gelinkt aan Eintracht Frankfurt.

Vorige maand reageerde Weghorst in gesprek met VI op de geruchten over Besiktas. 'Niet alles geloven wat er in de media staat. Er wordt de indruk gewekt dat ik al in Turkije zit en dat het bijna rond is', zei hij toen. 'Er zijn meerdere opties. Er is belangstelling uit Duitsland, Turkije en van een aantal Engelse clubs uit de Premier League. Maar eerst ga ik me hier op Oranje focussen en zo goed mogelijk presteren. Dan gaan we met Burnley in gesprek over hoe net nu verder gaat.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.