Weghorst met Premier League-prestatie in select rijtje Nederlanders

Reacties

Met zijn productie aan het begin van zijn carrière in de Premier League heeft Wout Weghorst een mooie prestatie geëvenaard. Hij is sinds zaterdag één van de slechts vijf Nederlanders die rechtstreeks betrokken waren bij drie doelpunten in hun eerste vier competitieduels.

Weghorst met Premier League-prestatie in select rijtje Nederlanders
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
0 - 3
Burnley
Burnley

Weghorst opende al vroeg de score tegen Brighton & Hove Albion en verzorgde voor rust nog de assist richting de 0-2. Tegen Manchester United had Weghorst ook al naam gemaakt als aangever, waardoor hij driemaal een directe bijdrage leverde aan een doelpunt van Burnley.

De laatste Nederlander die op het hoogste niveau in Engeland dezelfde cijfers als Weghorst kon overleggen, is Jeremain Lens. Als speler van Sunderland schoot hij uit de startblokken met twee assists en een doelpunt tegen Aston Villa. Ook Rafael van der Vaart kende een flitsend begin van zijn dagen in Engeland. In zijn eerste vier wedstrijden maakte de middenvelder in dienst van Tottenham Hotspur drie doelpunten.

Het bijzondere rijtje met sinds zaterdag ook Weghorst (zie tabel onder) wordt gecompleteerd door Arjen Robben en Collins John. Sinds 1992 was er geen enkele Nederlander zo vaak direct betrokken bij een doelpunt in zijn eerste vier duels als John. In het seizoen 2003/04, toen de aanvaller pas laat in het seizoen een transfer naar Fulham maakte, kwam hij razendsnel tot vier doelpunten en één assist.

Speler Club Seizoen Goals Assists Totaal
Wout Weghorst Burnley 2021/22 1 2 3
Jeremain Lens Sunderland 2015/16 1 2 3
Rafael van der Vaart Tottenham Hotspur 2010/11 3 0 3
Arjen Robben Chelsea 2004/05 2 2 4
Collins John Fulham 2003/04 4 1 5

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.