Weghorst komt belofte na en meldt zich met goed gevoel bij Oranje

Wout Weghorst heeft Besiktas zaterdag niet aan een overwinning kunnen helpen. De spits maakte zijn derde goal in Turkse dienst, maar de grootmacht uit Istanbul bleef op bezoek bij stadsgenoot Istanbulspor steken op een gelijkspel.

© Imago
İstanbulspor
2 - 2
Beşiktaş
Beşiktaş

Besiktas verloor maandag met 0-1 van Basaksehir. Weghorst kwam die avond nauwelijks in het stuk voor. Volgens Turkse media sprak Weghorst deze week met de trainer over zijn rol in het elftal en erkende Valérien Ismaël dat Weghorst meer in het spel zou moeten worden betrokken. Tijdens dat gesprek zou Weghorst zijn coach een goal hebben beloofd tegen Istanbulspor. Die belofte kwam hij na.

De dertigjarige Oranje-international werd na 39 minuten in stelling gebracht door Gedson Fernandes en plaatste de bal in de verre hoek. Het betekende voor Weghorst zijn derde doelpunt voor De Zwarte Adelaars. Het leek bovendien de winnende treffer te worden.

Na acht minuten was de score geopend door Georges-Kevin N'Koudou, uit een vrije trap. Doelman David Jensen (ex-FC Utrecht) ging daarbij hevig in de fout. Een prachtige knal van Emir Gültekin leverde Istanbulspor de gelijkmaker op, maar Weghorst sloeg daarna dus toe namens Besiktas. Daar leek het bij te blijven, maar in de slotfase sloeg linksback Ali Yasar nog toe namens Istanbulspor.

Weghorst mag zich nu gaan melden bij het Nederlands elftal. Hij maakt deel uit van de selectie die het op 22 september in Warschau opneemt tegen Polen. Op 25 september komen de Belgen op bezoek in Amsterdam.