Weghorst kan Liverpool niet van dienst zijn, Eriksen en co vernederen Chelsea

Manchester City behoudt de koppositie in de Premier League op weg naar de kraker van volgende week tegen concurrent Liverpool. The Citizens wonnen zonder veel problemen van Burnley nadat Liverpool al eerder op de dag won van Watford. Chelsea kreeg in eigen huis een pak slaag van Brentford en Christian Eriksen.

Burnley
Burnley
0 - 2
Manchester City

Manchester City zag Liverpool voor het duel op Turf Moor de eerste plek innemen in de Premier League, maar de ploeg van manager Pep Guardiola herstelde al snel de orde. Burnley, met Wout Weghorst in de basis en zonder de geblesseerde Erik Pieters, kon in eigen huis geen vuist maken tegen de bezoekers uit Manchester.

Na vijf minuten was het al raak voor City via Kevin De Bruyne, in zijn jubileumwedstrijd voor City. Rodri vond Raheem Sterling die de bal in het strafschopgebied vakkundig teruglegde op De Bruyne. De Belg haalde hard en zuiver uit en luisterde zijn tweehonderdste wedstrijd voor City op met de openingstreffer.

Twintig minuten later werd het 0-2. Sterling kwam sterk door aan de rechterflank en vond dit keer Ilkay Gündogan in het strafschopgebied. De Duitse middenvelder schoot de bal weliswaar hard in, maar zag keeper Nick Pope opzichtig in de fout gaan.

City nam in de tweede helft gas terug met het oog op de twee krakers van volgende week tegen Atlético Madrid (kwartfinale Champions League) en Liverpool. Veel gebeurde er niet meer voor beide doelen, al was invaller Gabriel Jesus nog twee keer dreigend voor het doel van Pope. City behoudt door de zege een voorsprong van één punt op Liverpool. Burnley, bij wie Weghorst in de slotfase werd gewisseld, blijft op de voorlaatste positie staan.

Chelsea
Chelsea
1 - 4
Brentford
Brentford

Chelsea speelt een bijrol in de titelstrijd en zal nog aan de bak moeten om de derde plaats in de Premier League veilig te stellen voor een Champions League-ticket voor volgend seizoen. Met Hakim Ziyech in de basis kregen The Blues Brentford en Eriksen op bezoek. Ziyech was voor rust dicht bij een goal, maar zijn schot werd gepareerd door keeper David Raya.

Kort na rust begon het spektakel op Stamford Bridge. Antonio Rüdiger opende de score met een heerlijk schot van afstand, via de binnenkant van de paal, maar binnen twee minuten stond het 1-1. Op aangeven van Bryan Mbeumo vond Vitaly Janelt een weg langs doelman Édouard Mendy. De gelijkmaker bleek de opmaat voor een ineenstorting van Chelsea.

Vier minuten na de gelijkmaker was het Eriksen die de 1-2 maakte voor Brentford. Na een afgeslagen corner van Chelsea pikte Mbeumo de bal op en bediende de Deen op maat voor zijn eerste doelpunt in het shirt van Brentford. Mendy werd na een uur spelen weer gepasseerd. Janelt scoorde met een fraai wippertje over de doelman van Chelsea.

Chelsea ging met invaller Romelu Lukaku op zoek naar de aansluitingstreffer. Kai Havertz dacht even de 2-3 te maken, maar de arbitrage constateerde hands van de Duitser. Brentford werd teruggedrongen door de thuisploeg, maar maakte in de slotfase zelfs nog de 1-4. Invaller Yoane Wissa profiteerde optimaal van geklungel in de Chelsea-defensie na een vrije trap. De Londenaren moeten zo met een enorme kater toewerken naar de kwartfinale van de Champions League tegen Real Madrid.

Leeds United
1 - 1
Southampton
Southampton

Leeds United keerde vorige maand het tij na een dramatische reeks die Marcelo Bielsa de kop kostte en ging na zeges op Norwich City en Wolverhampton Wanderers zaterdag weer op zoek naar nieuw succes. Op Elland Road opende Jack Harrison na een klein half uur spelen de score tegen Southampton door uit de rebound raak te schieten. Pascal Struijk en Crysencio Summerville bleven op de bank bij Leeds en zij zagen hoe James Ward-Prowse na rust met een geweldige vrije trap de gelijkmaker binnen schoot. Het bleef bij 1-1 in Leeds.

Brighton & Hove Albion
0 - 0
Norwich City

Voor Norwich City komt degradatie uit de Premier League steeds dichterbij. Met Tim Krul op doel gingen The Canaries zaterdag op bezoek bij het Brighton & Hove Albion van Joël Veltman. De thuisploeg kreeg na een half uur spelen een opgelegde kans om te scoren, maar Neal Maupay schoot zijn strafschop hoog over. Verder was er weinig te beleven in het Amex Stadium, waar de toeschouwers niet werden getrakteerd op doelpunten.

Wolverhampton Wanderers
2 - 1
Aston Villa
Aston Villa

Wolverhampton herpakte zich zaterdag thuis na de nederlaag bij Leeds voor de interlandperiode. Aston Villa werd met 2-1 aan de kant gezet in Molineux Stadium. Jonny en een eigen doelpunt van Ashley Young hielpen Wolves aan een comfortabele voorsprong bij rust. Diep in de tweede helft deed Villa via een benutte penalty van Ollie Watkins nog iets terug. Villa, dat ook de twee voorgaande duels verloor, zakt door de nederlaag naar de negende plek.