Weghorst in zevende hemel na transfer naar Manchester United

Reacties

Wout Weghorst is in de zevende hemel na zijn transfer naar Manchester United. De dertigjarige spits is vrijdagavond gepresenteerd door zijn nieuwe club, die hem huurt van Burnley tot het einde van het seizoen. De spits kan niet wachten om aan de slag te gaan.

Weghorst in zevende hemel na transfer naar Manchester United
© Pro Shots

'Het voelt als een voorrecht om bij Manchester United te tekenen', vertelt Weghorst op de website van The Red Devils. 'Ik heb in het verleden tegen deze club gespeeld en het voelt fantastisch om nu het bekende rode shirt aan te mogen doen. Ik heb gezien dat United onder Erik ten Hag dit seizoen vooruitgang heeft geboekt en ik kan niet wachten om mijn bijdrage te leveren aan de jacht op de doelstellingen van het team.'

De verhuurperiode is voor het restant van het seizoen. Het staat Manchester United uiteraard vrij om te proberen Weghorst vervolgens langer te binden. 'Wat er ook gebeurt in de komende maanden, ik kan beloven dat ik alles ga geven voor de club zolang ik hier ben. Ik bedank iedereen die heeft bijgedragen aan het feit dat ik hier nu sta. Ik zie ernaar uit om mijn ploeggenoten te leren kennen en meteen aan de slag te gaan.'

Tekst gaat verder onder de tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De clubleiding ziet in Weghorst een aanvulling op de selectie van Ten Hag. 'Wout heeft een duidelijke staat van dienst als het aankomt op doelpunten in meerdere Europese competities. Met zijn kwaliteiten voegt hij een nieuwe dimensie toe aan onze selectie in de rest van dit seizoen', zegt football directeur John Murtough.

'We waren ook onder de indruk van zijn sterke persoonlijkheid en zijn voetbalbeleving, die perfect passen binnen de teamgeest waar Erik aan werkt. Hij wilde dolgraag naar United om deel uit te maken van wat we proberen te bereiken dit seizoen', aldus de directeur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.