Weghorst degradeert met Burnley, Leeds door het oog van de naald

Reacties

Burnley is zondagmiddag na zes seizoenen gedegradeerd uit de Premier League. De ploeg van Wout Weghorst en co verloor op eigen veld van Newcastle United. Leeds United wipte dankzij een zege bij Brentford op de laatste speeldag over Burnley heen en redde zo het vege lijf.

Weghorst degradeert met Burnley, Leeds door het oog van de naald
© Pro Shots
Burnley
Burnley
1 - 2
Newcastle United
Newcastle United

Burnley moest in eigen huis winnen van Newcastle om hoe dan ook zeker te zijn van nog een seizoen in de Premier League, tenzij er bij Brentford-Leeds United heel vreemde dingen zouden gebeuren. Het verschil in doelsaldo tussen Burnley en Leeds bedroeg voor de wedstrijden namelijk twintig doelpunten. Newcastle was echter een geduchte tegenstander die in de tweede seizoenshelft zeer hoge ogen gooide.

De bezoekers kwamen niet bepaald met dank aan de voetballende kwaliteiten op voorsprong. Newcastle profiteerde van een wel heel opzichtige handsbal van verdediger Nathan Collins, die de bal vanuit een hoekschop tegen zijn uitgestoken hand kreeg. Scheidsrechter Craig Pawson kon niet anders dan naar de stip wijzen, waarna Callum Wilson Newcastle op voorsprong schoot. Burnley, waar Wout Weghorst op de bank zat, kreeg het in de eerste helft niet voor elkaar om echt gevaarlijk te worden.

Weghorst kwam bij het begin van de tweede helft in de ploeg voor Connor Roberts, maar zag dat vooral Newcastle de kansen kreeg via onder anderen Bruno Guimarães. De donkere wolken pakten zich al helemaal samen boven Turf Moor toen Wilson zijn tweede goal van de avond maakte. De aanvaller kreeg de bal van Allan Saint-Maximin en rondde af voor 0-2. Pas daarna deed Burnley via Maxwel Cornet iets terug, maar de thuisploeg had op dat moment nog twee treffers nodig. Dat bleek te veel gevraagd voor Weghorst en co.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Brentford
Brentford
1 - 2
Leeds United
Leeds United

Leeds moest vooral niet verliezen en vervolgens hopen dat Newcastle de sportieve plicht zou doen bij Burnley. Na een energieke openingsfase met kansen aan beide kanten dachten de bezoekers de leiding te nemen via Joe Gelhardt. De spits van Leeds schoot inderdaad raak, maar stond kort daarvoor een fractie buitenspel. Daardoor ging er, na VAR-beraad, een streep door de goal. Brentford kreeg de wedstrijd daarna in handen, maar sloeg niet toe.

Bij de start van de tweede helft was Leeds virtueel veilig, maar de ploeg nam het zekere voor het onzekere. Na nog geen kwartier kregen de gasten een uitgelezen kans om de score te openen nadat doelman David Raya Leeds-aanvaller Raphinha neerhaalde. De Braziliaan schoot vervolgens zelf raak vanaf elf meter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee had Leeds de zaken goed voor elkaar, maar Brentford sloeg terug. Dat deed de thuisploeg met tien man, want Ajer moest geblesseerd van het veld en manager Thomas Frank had al zijn wisselmogelijkheden al gebruikt. Desondanks slaagde Sergi Canós erin om de 1-1 te maken. De Spanjaard pakte het daarna echter niet zo goed aan. Hij kreeg eerst een gele kaart omdat hij zijn shirt uittrok en kort daarna nog een vanwege een overtreding. Zo maakte Brentford het duel met negen spelers af en won Leeds de wedstrijd nog. Door de 1-2 van Jack Harrison waren de bezoekers helemaal verzekerd van nog een jaar op het hoogste niveau. Burnley daalde zo af naar het Championship.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
Everton
38
11
6
21
43-66
-23
39
17
Leeds United
38
9
11
18
42-79
-37
38
18
Burnley
38
7
14
17
34-53
-19
35
19
Watford
38
6
5
27
34-77
-43
23
20
Norwich City
38
5
7
26
23-84
-61
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Meer Burnley
Meer over Burnley
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.