Weggezakte Mihaylov krijgt tegen Oranje nieuwe kans

Reacties

De keeperscarrousel van Oranje krijgt zaterdag een nieuwe draai. Bij Bulgarije moet er juist ondanks diens slechte cijfers met zijn club een beroep gedaan worden op oude bekende Nikolay Mihaylov.

Weggezakte Mihaylov krijgt tegen Oranje nieuwe kans

Bondscoach Peter Hubchev kampt met de nodige problemen in de aanloop naar het WK-kwalificatieduel. Naast het ontbreken van Svetoslav Dyakov zag hij twee andere vaste waardes afhaken in de voorbereiding op het duel met Nederland. Georgi Milanov is met knieklachten teruggekeerd naar CSKA Moskou.  

Vladimir Stoyanov raakte begin deze week zwaar geblesseerd. De problemen met de knie houden de doelman van Ludogorets zeker een half jaar aan de kant. Hubchev moet daarom zeer waarschijnlijk een beroep doen op Mihaylov.

De voormalig doelman van FC Twente heeft beduidend meer ervaring als international dan de andere twee keepers in de Bulgaarse selectie. Georgi Kitanov (22) en Nikolay Krastev (20) moeten zelfs nog hun debuut maken voor Bulgarije. Maar Mihaylov heeft in maart 2015 zijn laatste interland gespeeld.  

Bovendien is de 28-jarige goalie niet bezig met een indrukwekkende reeks in Turkije. Na ruim een half jaar zonder een club na een avontuur bij Hellas Verona keerde hij in de zomer van 2016 terug bij Mersin İdman Yurdu. De inmiddels naar de tweede divisie afgezakte Turkse club beschikt niet over een solide defensie. Mihaylov heeft in 25 competitieduels 47 treffers moeten incasseren.

Mihaylov geeft tegenover de NOS een verklaring voor de problemen bij Mersin, dat als hekkensluiter vecht tegen degradatie. 'De club mocht door een straf geen transfers doen, waardoor ze in deze situatie zijn terechtgekomen. We moeten het doen met veel jonge spelers.'

Ook Bulgarije is niet meer wat het geweest is. 'Tegenwoordig is het voor Bulgaarse spelers veel moeilijker om voet aan de grond te krijgen bij de topclubs. Er speelt niemand in de Premier League, niemand in de Bundesliga en niemand in de Primera División. In Italië spelen er wel twee, maar zij vechten tegen degradatie. De kwaliteit is de laatste tien jaar hard achteruitgegaan. Incidenteel boeken we een succesje, maar we kunnen ook zo verliezen van Luxemburg', aldus Mihaylov.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.