Weggestuurde Simeone: 'Uitschakelingen zijn mijn schuld'

Diego Simeone steekt de hand in eigen boezem na de uitschakeling van Atlético Madrid in de strijd om de Copa del Rey. De trainer neemt de volledige verantwoordelijkheid voor de 3-1 nederlaag in het duel met Sevilla, waarin hij voortijdig naar de tribune werd gestuurd.

Na het 1-2 verlies in eigen huis kwam Atlético in Andalusië tot twee maal toe op achterstand: na 25 seconden in de eerste helft en binnen drie minuten na rust. Sevilla gaat terecht naar de laatste vier, vindt Simeone. 'De tegenstander was enorm sterk. Ze gebruikten hun mogelijkheden, het eerdere resultaat, uitstekend.'

Toch zoekt de trainer, die in de slotfase werd verbannen naar de tribunes voor aanmerkingen op de leiding, de oorzaken voor de teleurstellende avond in eigen kamp. Sterker nog, Simeone wijst uitsluitend naar zichzelf. 'De verantwoordelijkheid voor deze uitschakeling en voor de uitschakeling in de Champions League komen op mijn conto. Wij moeten weer competitief zijn zoals we altijd zijn geweest.'

Simeone moet zijn pijlen nu richten op de competitie en de Europa League, waarin FC Kopenhagen in februari de tegenstander is in de zestiende finales. De Champions League-finalist van 2014 en 2016 eindigde in het miljardenbal namelijk achter AS Roma en Chelsea in de groepsfase. In La Liga is het elftal van Simeone de eerste achtervolger van Barcelona, al bedraagt het gat elf punten.