Sevilla kegelt Atlético uit bekertoernooi ondanks beauty Griezmann

Reacties

Sevilla heeft zich ten koste van Atlético Madrid geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Copa del Rey. Na de 1-2 zege van Sevilla in Madrid, won de formatie van coach Vincenzo Montella ook in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán: 3-1.

Sevilla kegelt Atlético uit bekertoernooi ondanks beauty Griezmann

In de tweede helft van het heenduel maakten de twee ploegen er een spektakel van. Dinsdagavond was het in tegenstellig tot vorige week niet bepaald lang wachten op vuurwerk. Na 25 seconden was het immers al raak. Op aangeven van Pablo Sarabia schoot Sergio Escudero raak in de korte hoek: 1-0.

Zonder de geblesseerde Diego Costa, maar met het Franse spitsenduo Kevin Gameiro/Antoine Griezmann, ging Atlético op zoek naar de gelijkmaker. In de dertiende minuut waren het ook de twee Franse aanvallers die voor de gelijkmaker zorgden. Gameiro legde de bal met de borst klaar voor zijn kompaan en Griezmann scoorde zeer fraai.

In het bij tijd en wijle harde en verhitte bekerduel bleek de fraaie 1-1 van Griezmann niet de aanzet tot meer voor Atlético. De formatie van Diego Simeone ontsnapte kort voor rust toen Franco Vazquez een enorme kans miste, maar moest kort na de onderbreking wel de 2-1 toestaan. Een benutte penalty van Ever Banega, na een overtreding van Saúl op Joaquin Correa, bleek een flinke tik voor de gasten.

Atlético bracht nog wel Fernando Torres als invaller en kreeg nog geen grote kans via Ángel Correa, maar een tweede Madrileense goal zat er niet meer in. In de slotfase deelde Sarabia met de 3-1 de nekslag uit en werd Simeone (foto) nog naar de tribune gestuurd na aanmerkingen op de leiding. Door de zege is Sevilla als eerste ploeg in Spanje zeker van een plekje bij de laatste vier. 

De overige kwartfinales staan woensdag en donderdag op het menu:
Woensdag 19.00 uur: Alavés - Valencia
Woensdag 21.30 uur: Real Madrid -Leaganés
Donderdag 21.30 uur: Barcelona - Espanyol

Lees hier het verslag van het heenduel. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.