Weerzien Xavi en Iniesta hoogtepunt bij oefenzege Barça in Japan

Reacties

Onmiddellijk na het einde van La Liga stapte de selectie van Barcelona in het vliegtuig naar Japan. Daar speelde de Spaanse landskampioen dinsdag een oefenduel met Vissel Kobe, de werkgever van Andres Iniesta (0-2). Dat zorgde voor een bijzondere ontmoeting met voormalig ploeggenoot Xavi.

Weerzien Xavi en Iniesta hoogtepunt bij oefenzege Barça in Japan
© Pro Shots

Jarenlang vormden Xavi en Iniesta de motor van Barcelona. De huidig trainer van Barcelona vertrok in de zomer van 2015 naar Qatar, zijn maatje koos drie jaar later voor een avontuur in Japan. In het Olympisch Stadion in Tokio kwamen de twee elkaar weer tegen. Voorafgaand aan de wedstrijd vielen Xavi en Iniesta, die zijn laatste wedstrijd speelde voor Vissel Kobe, elkaar in de armen. Dat zorgde voor fraaie beelden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barça wachtte een pittige opdracht, want tussen de laatste competitiewedstrijd tegen Celta en de vriendschappelijke ontmoeting met Vissel Kobe zat nog geen veertig uur. Dat weerhield de Spaanse kampioen er niet van om een relatief eenvoudige overwinning te boeken. Met de aanvoerdersband om zijn arm zag Frenkie de Jong ploeggenoot Franck Kessié het openingsdoelpunt maken. Nog voor rust verdubbelde Eric García de score. Beide keren was Pablo Torre de aangever.

Een sterk gewijzigd Barça - onder anderen De Jong bleef in de kleedkamer achter - had in de tweede helft weinig te duchten van de koploper van de J-League. Omdat de bezoekers zelf ook de voet van het gaspedaal haalden, vielen er geen goals meer in de Japanse hoofdstad. Tien minuten voor tijd kreeg Iniesta een publiekswissel.

Afscheidstournee
Het duel met Barça vormde het slotakkoord van Iniesta is Japanse dienst. De inmiddels 39-jarige middenvelder, die dit seizoen nog maar mondjesmaat in actie kwam, heeft echter nog geen genoeg van het spelletje en hoopt nog op een nieuw avontuur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.