Weergaloze Ronaldo voorkomt blamage Juventus

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft Juventus zaterdag hoogstpersoonlijk langs Empoli geloodst. Door zijn doelpunten, waarvan de laatste van enorme schoonheid, blijft het gat met de achtervolgers van de koploper in de Serie A groot.

Weergaloze Ronaldo voorkomt blamage Juventus
Empoli
Empoli
1 - 2
Juventus
Juventus

Vooral in de eerste helft bood Empoli uitstekend tegenstand. De nummer achttien van de Italiaanse competitie speelde met veel lef en aanvallende impulsen. Na de openingsfase, waarin Juventus gevaarlijk was via Miralem Pjanic en Alex Sandro, drong Empoli steeds meer aan. Dat resulteerde in de 28ste minuut in de openingstreffer. De bal viel voor de voeten van Francesco Caputo, wiens verwoestende uithaal in de verre hoek belandde.

Empoli verschanste zich vervolgens niet voor het eigen strafschopgebied, maar ging op jacht naar meer. De thuisploeg schreeuwde zelfs om een strafschop bij vermeend hands van Leonardo Bonucci, maar scheidsrechter Gianpaolo Calvarese floot niet na overleg met de videoarbitrage .

Met een achterstand op zak kwam Juventus na rust sterk uit de kleedkamer. Pjanic raakte in de 48ste minuut al de lat. Vijf minuten later kreeg de uitploeg een strafschop na een lichte overtreding van Ismaël Bennacer op Paulo Dybala, die aanvoerder was doordat Giorgio Chiellini in de warming-up was uitgevallen. Ronaldo eiste de penalty op en schoot overtuigend raak. De laatste strafschop die hij in clubverband benutte was uitgerekend de beslissende voor Real Madrid in de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus in april.

Na de gelijkmaker toonde Empoli opnieuw durf en teamgeest, maar de individuele klasse van Ronaldo was doorslaggevend. In de zeventigste minuut ontving Ronaldo de bal op zo'n twintig meter, waarna hij met een weergaloze, tegendraadse knal in de kruising zijn ploeg drie punten bezorgde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door zijn dubbelslag staat Ronaldo op zeven doelpunten en vijf assists in tien competitieduels. De statistieken van Juventus zijn minstens zo indrukwekkend: 28 punten uit tien wedstrijden. Eerste achtervolger Napoli kan zondag thuis tegen AS Roma de achterstand herstellen naar vier punten. Nummers drie en vier Internazionale en Lazio spelen maandagavond tegen elkaar.

Atalanta Bergamo - Parma 3-0
Het gaat goed met het Atalanta Bergamo van Hans Hateboer en Marten de Roon. De twee internationals speelden zaterdagmiddag de hele wedstrijd tegen Parma, waarin Atalanta net als vorige week een overtuigende zege boekte. Na de 1-5 overwinning bij Chievo Verona won Atalanta met 3-0 van Parma, door een eigen goal van Riccardo Gagliolo en treffers van José Luis Palomino en Gianluca Mancini. Daardoor is Atalanta na een zeer wisselvallige start in de competitie opgeklommen naar plaats twaalf.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
4
Internazionale
38
20
9
9
57-33
+24
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.