Weergaloze City-ster Doku doet Bergkamp na en sloopt arm Bournemouth

Manchester City heeft zaterdag een zorgeloze zege geboekt op AFC Bournemouth. Het werd de wedstrijd van Jérémy Doku, die simpelweg ongrijpbaar was voor de defensie van de gasten en vier assists (!) en een doelpunt op zijn naam kreeg. Alleen aan het slotakkoord van Nathan Aké (6-1) droeg hij niet bij.

Manchester City
6 - 1
AFC Bournemouth

City betaalde afgelopen zomer ruim zestig miljoen euro om Doku te kunnen overnemen van Stade Rennes en de Belgische aanvaller was voor zaterdag goed voor twee goals en twee assists uit zijn eerste elf duels voor zijn nieuwe werkgever. Tegen Bournemouth, dat aantrad zonder Justin Kluivert, speelde Doku zijn beste wedstrijd voor City tot dusver en werkte hij verder aan zijn cijfers.

Halverwege stond City al op de beslissende 3-0 voorsprong en Doku was bij alle goals direct betrokken geweest. De aanvaller opende na een combinatie met Rodri zelf de score en was even later de architect bij de 2-0 van Bernardo Silva. Doku draaide de defensie van Bournemouth dol en gaf de bal vervolgens op een presenteerblaadje voor zijn Portugese ploeggenoot. De 3-0 was een door Manuel Akanji van richting veranderd schot van Doku.

De drie doelpunten vielen in een tijdsbestek van zeven minuten en zorgden voor een vroegtijdig einde aan enige spanning in de wedstrijd. Bournemouth werd zelf niet gevaarlijk en de verdediging van City, met Aké aan de linkerkant, had het behoorlijk rustig in de eerste helft. Een tegenvaller was wel dat Erling Haaland geblesseerd raakte en na rust niet terug kon keren. Phil Foden kwam als zijn vervanger binnen de lijnen.

Een kleine twintig minuten in de tweede helft maakte Foden de 4-0. Hij kreeg de bal in het vijandelijke strafschopgebied aangespeeld door Doku en drukte af. Hierna verslapte de concentratie bij de kampioen en daardoor kon invaller Luis Sinisterra namens Bournemouth de eer nog redden: 4-1. Voor de voormalig Feyenoorder betekende het zijn eerste competitiegoal van dit seizoen.

Hierna liep City toch nog verder uit. Eerst stuurde Doku Bernardo Silva weg en maakte de technicus na een prachtige individuele actie de mooiste goal van de wedstrijd (5-1), voordat Aké op aangeven van Oscar Bobb de 6-1 binnenkopte. Dit keer dus geen voorzet van Doku, die met zijn vier assists in één wedstrijd wel in een bijzonder rijtje spelers terechtkwam.

City staat na de Doku-show weer bovenaan in de Premier League, maar kan later deze speelronde weer ingehaald worden door Arsenal (dat dan heel ruim moet winnen van Newcastle United) en/of Tottenham Hotspur. Tottenham speelt maandag tegen Chelsea en is de ploeg met de minste verliespunten.

Lees via VI PRO meer over Jérémy Doku:

Bekijk hier de fraaie goal van Bernardo Silva (5-1) en de goal van Nathan Aké (6-1):