Weergaloze cijfers Miedema: terug aan kop topscorerslijst

Reacties

Vivianne Miedema blijft er lustig op los scoren tijdens de Olympische Spelen. Ook tegen Brazilië was het weer twee keer raak.

Weergaloze cijfers Miedema: terug aan kop topscorerslijst
© Pro Shots

Miedema opende al in de derde minuut de score door met een schitterende aanname weg te draaien van haar persoonlijke tegenstander en met een uiterst precieze schuiver de bal in de hoek te schuiven. Ploeggenoot Daniëlle van de Donk had zelfs zoveel vertrouwen in die poging dat ze nog voor het schot al met haar handen in de lucht stond.

Na een klein uur spelen zorgde Miedema koppend voor de 2-1. Van de Donk was daarbij de aangever, al mocht Miedema niet klagen dat de Braziliaanse keepster de bal liet glippen.

Die twee treffers brachten Miedema weer aan kop van het topscorersklassement. Tegen Zambia had ze immers ook al vier keer gescoord (een record). Omdat de Zambiaanse Barbra Banda tegen Nederland en vanochtend tegen China een hattrick liet aantekenen, staat ook zij op zes goals.

In het Oranje-shirt kan Miedema ook weergaloze cijfers overleggen. Na 98 interlands staat ze nu op 79 goals.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volg hier het restant van het duel, dat nog bezig is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.