Miedema schrijft direct geschiedenis in openingsduel Olympische Spelen

Reacties

Vivianne Miedema en de Oranje Leeuwinnen zijn uit de startblokken geschoten op de Olympische Spelen. Tegen het kansloze Zambia scoorde de spits direct vier keer, een record.

Miedema schrijft direct geschiedenis in openingsduel Olympische Spelen
© Pro Shots

De 25-jarige spits van Arsenal opende al in de negende minuut de score na mistasten van keeper Hazel Nali. De sluitpost kwam haar doel uit om de bal weg te koppen, maar schampte de bal slechts. Miedema profiteerde dankbaar: 0-1.

In de veertiende minuut verdubbelde Lieke Martens de voorsprong, een minuut later kon Miedema alweer juichen, nadat ze de 0-3 had binnengetikt. Na een half uur maakte ze haar hattrick compleet. Miedema controleerde een voorzet van Martens en rondde af: 1-4.

Na een rommelige start van het tweede bedrijf zorgde Miedema ook voor de 1-7. Direct na die goal, die viel in de 59ste minuut, werd Miedema gewisseld. In het shirt van Oranje staat de topscorer aller tijden nu op 77 treffers. Bovendien zet ze al een enorme stap naar de topscorerstitel op het toernooi.

Met de vier goals evenaarde Miedema bovendien een record van de Duitse Birgit Prinz, die maakte in 2004 tijdens de 8-0 zege op China ook vier goals. Die zege en die prestatie staan op de Spelen nog altijd als record in de boeken. Alleen moet de Duitse die eer nu delen met Miedema. Omdat Oranje uiteindelijk met 10-3 won, bleef dat andere record ook in handen van de Duitse ploeg. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.