Wéér weggestuurde Mourinho ziet wéér nederlaag Chelsea

Reacties

Chelsea blijft dit seizoen dramatisch presteren én voor tumult zorgen. Ook tijdens het bezoek aan West Ham United zorgde manager José Mourinho voor ophef en verloor zijn ploeg. Hoewel een tiental van Chelsea na rust veerkracht toonde, velde Andy Carroll in de slotfase het vonnis namens het uitermate goed presterende West Ham: 2-1.

Wéér weggestuurde Mourinho ziet wéér nederlaag Chelsea

West Ham won dit seizoen al van Arsenal, Liverpool en Manchester City – al was dat allemaal in uitduels – en loste na ruim een kwartier via Dimitri Payet een waarschuwingsschot af. Zijn inzet uit een vrije trap kon met alle mogelijke moeite overgetikt worden door doelman Asmir Begovic. Direct daarna was het wél raak. Chelsea verwerkte de gegeven corner immers belabberd, waardoor Mauro Zárate hard kon binnenschieten bij de eerste paal: 1-0 (foto midden). De Argentijn was de vervanger van Víctor Moses, de Chelsea-huurling die niet in actie kwam tegen zijn eigenlijke werkgever.

Mauro Zárate viert het openingsdoelpunt. Nemanja Matic baalt op de achtergrond en zou later helemaal de schlemiel worden.
Mauro Zárate viert het openingsdoelpunt. Nemanja Matic baalt op de achtergrond en zou later helemaal de schlemiel worden.

Na 35 minuten brak een tumultueuze fase aan. Na een kopbal van Kurt Zouma kon Manuel Lanzini de bal maar ternauwernood van de lijn halen. Na gebruik van de doellijntechnologie bleek dat scheidsrechter Jonathan Moss goed had gehandeld door geen treffer toe te kennen, al was het op slechts een millimeter. Kort daarna stiftte Lanzini bij een grote kans de bal over het doel en werd een treffer van Cesc Fabregas terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

In de 45ste minuut volgde een nieuwe tegenvaller voor Chelsea. Nemanja Matic had bij het onreglementair in de kiem smoren van een West Ham-counter eerst een gele kaart gekregen voor het vasthouden van Cheikhou Kouyaté en kreeg tien minuten later zijn tweede gele prent voor een onhandige overtreding op Diafra Sakho. Mourinho sloeg het tafereel vanaf de zijlijn gade terwijl hij lachte als een boer met kiespijn en Fabregas kreeg vanwege aanmerkingen op de leiding een gele kaart.

Mourinho
Na rust ging opnieuw alle aandacht uit naar Mourinho, al konden de camera's hem niet meer in de dug-out vinden. De Portugees was vanwege misdragingen in de catacomben tijdens de rust immers naar de tribune gestuurd (foto boven). Vanaf daar zag Mourinho het tiental van Chelsea wél veerkracht tonen. Gary Cahill ramde de 1-1 binnen toen een bal na een corner voor zijn voeten viel. Een puntje was het sukkelende Chelsea evenwel niet gegund. Pinchhitter Andy Carroll kopte koud tien minuten in het veld raak, waardoor Chelsea al de vijfde nederlaag (!) in tien competitieduels leed.

Zo volgde voor Chelsea na de zege op Aston Villa (2-0) en het 0-0 gelijkspel tegen Dinamo Kiev opnieuw een bittere teleurstelling. Daardoor vertoeft de regerend Engelse kampioen nog altijd in het rechterrijtje. West Ham blijft geweldig presteren en is zelfs voor even tweede, met een punt voorsprong op Arsenal en Manchester United. Waarschijnlijk zal de uitmuntende seizoensstart van West Ham na afloop echter ondersneeuwen en zal de aanhoudende vete van Mourinho met de arbitrage wederom de boventoon voeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.