Wéér overnames in België: ook Lille en Sporting kopen zich in

Reacties

Wederom zijn twee Belgische clubs (deels) in handen gekomen van grotere clubs uit het buitenland. Het gaat dit keer om Royal Excel Moeskroen en KSV Roeselare, die gered zijn door respectievelijk Lille OSC en Sporting Portugal.

Wéér overnames in België: ook Lille en Sporting kopen zich in
© Pro Shots

Het is bepaald niet ongebruikelijk dat buitenlandse clubs investeren in een club uit België, om daar bijvoorbeeld spelers te stallen. Zo is Cercle Brugge sinds februari 2017 een zusterclub van AS Monaco, zoals nu ook Moeskroen voor een deel in Franse handen komt. De club maakte zaterdagmiddag wereldkundig dat het voortaan fungeert als satellietclub van Lille, dat tussen 2011 en 2015 al een meerderheidsbelang in Moeskroen had. Beide steden liggen slechts 25 kilometer uit elkaar.

Sinds 2018 runde zakenman Pairoj Piempongsant de Belgische club, maar hij bleek vooral een stroman voor spelersmakelaars die de club feitelijk in handen hadden. Later op de zaterdag worden de details van de nieuwe deal bekendgemaakt op een speciale persconferentie, maar de eerste contouren van de plannen zijn al zichtbaar. Zo stonden er de afgelopen dagen al negen talenten van Lille op het Belgische trainingsveld. Het doel van de club uit Rijssel (afgelopen seizoen nog tegenstander van Ajax in de Champions League) is dan ook duidelijk: talenten stallen in de Jupiler Pro League. Beide ploegen spelen zaterdag bovendien een oefenwedstrijd tegen elkaar.

Op zaterdag werd bovendien bekendgemaakt dat KSV Roeselaere gered is van de ondergang. Die club die komend seizoen uitkomt op het derde niveau heeft een financiële injectie gekregen van drie partijen, waaronder Sporting Portugal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.