Wederom Premier League-speler maanden geschorst door gokken

Reacties

Na Ivan Toney is er opnieuw een speler uit de Premier League geschorst voor het overtreden van de gokregels. Dit keer moet Harry Toffolo (28) er aan geloven. De verdediger van Nottingham Forest moet volgend jaar vijf maanden aan de kant blijven staan.

Wederom Premier League-speler maanden geschorst door gokken
© Pro Shots

Tussen 2014 en 2017 zou Toffolo liefst 375 keer de regels overtreden hebben. De FA-regels schrijven voor dat spelers geen weddenschappen kunnen plaatsen of informatie doorspelen naar gokkers, maar als Toffolo heeft zich daar niet aan gehouden. Als speler van Norwich City, op huurbasis bij onder andere Swindon Town en Scunthorpe United, ging hij een stap te ver.

De FA schrijft dat de precieze redenen voor de schorsing nog gepubliceerd worden. Toffolo kan voorlopig ook nog in actie komen, want zijn schorsing gaat pas per 2024/2025 in. Daardoor kan Forest dit seizoen nog gebruik maken van de verdediger.

In mei werd Toney bestraft vanwege dezelfde zaken. De spits van Brentford kreeg een schorsing van acht maanden die, in tegenstelling tot bij Toffolo, direct in zou gaan. Toney had 232 keer de weddenschapsregels verbroken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.