Watzke niet jaloers op PSG: 'Lijkt mij niets om te moeten knielen voor de emir'

Reacties

De koopdrang van Paris Saint-Germain leidt in Duitsland tot gefronste wenkbrauwen. Onder meer Bayern München en Borussia Dortmund hebben hun bedenkingen.

Watzke niet jaloers op PSG: 'Lijkt mij niets om te moeten knielen voor de emir'
© Pro Shots

PSG beleeft een ongekende transferzomer met het binnenhalen van Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum, Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi én Lionel Messi, allemaal uiteraard voor riante salarissen. 'Het is een feit dat PSG meer economische middelen heeft dan 85 procent van de andere Europese clubs', zegt Borussia Dortmund-voorzitter Hans-Joachim Watzke in L'Équipe.

'Het is duidelijk dat er sprake is van oneerlijke competitie die al veel te lang gaande is, maar ik ben zeker niet jaloers. Het lijkt mij eerlijk gezegd niets om elke vier dagen 's ochtends te moeten knielen voor de emir van Qatar', benadrukt Watzke, die er deze zomer in slaagde om in ieder geval Erling Haaland uit Parijse handen te houden.

Voormalig Bayern München-baas Karl-Heinz Rummenigge kwam er in SportBild ook op terug. 'Wat namen betreft heeft PSG een topteam. Maar teamgeest blijft ook belangrijk in het voetbal. Kijk maar naar Italië op het Europees kampioenschap. PSG wordt echt niet onverslaanbaar.'

Trainer Julian Nagelsmann kwam bij zijn persconferentie vrijdag ook even terug op de oproep aan de UEFA om in te grijpen. 'De UEFA heeft er ook belang bij om er een competitie van te maken en ervoor te zorgen dat Bayern, dat vorig jaar nog de Champions League won, een uitdager kan blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.