Watford duwt Newcastle United dieper in de zorgen

De zorgen bij Newcastle United blijven maar toenemen. De ploeg van manager Steve McClaren verloor zaterdagmiddag met 2-1 op bezoek bij Watford en zag Sunderland inlopen.

Bij Newcastle United begonnen Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum in de basis. Tim Krul, Vurnon Anita en Siem de Jong ontbraken vanwege blessures in de selectie. Aan de kant van Watford had Nathan Aké een basisplaats. Aankoop Nordin Amrabat begon op de bank, terwijl Steven Berghuis genoegen moest nemen met een plek op de tribune.

Newcastle United en Watford hielden elkaar in de eerste helft keurig in evenwicht. Namens de thuisploeg was er een grote kans voor Étienne Capoue, terwijl Newcastle had kunnen scoren via Aleksandar Mitrovic, die op Heurelho Gomes stuitte.

Direct na rust sloeg Watford toe. Een fraaie lange bal van Troy Deeney werd opgepikt door Odion Ighalo (foto), die doelman Rob Elliot omspeelde en zijn veertiende doelpunt van het seizoen tegen de netten schoot. Na 58 minuten werd het zelfs 2-0. Ighalo slaagde er niet in de bal te controleren, maar Craig Cathcart was er als de kippen bij om snoeihard binnen te schieten.

Georginio Wijnaldum kon zaterdag het verschil niet maken voor Newcastle United. Op de foto treurt de Nederlander met zijn ploeggenoten Jonjo Shelvey (links) en Aleksandar Mitrovic (rechts).

Twintig minuten voor tijd bracht Jamaal Lascelles de spanning terug in de wedstrijd door een corner van Jonjo Shelvey binnen te koppen. Invaller Ayoze Pérez kreeg op aangeven van Wijnaldum een enorme kans op de gelijkmaker, maar hij schoot wild over het doel van Gomes. Aan de andere kant deed Capoue vlak voor tijd hetzelfde. In blessuretijd mocht Amrabat als invaller zijn debuut in de Premier League maken.

Watford stijgt door de overwinning naar de negende plaats in de Premier League, met 32 punten uit 23 wedstrijden. Newcastle United staat op 'degradatieplaats' achttien met 21 punten uit 23 duels. Swansea City staat op de veilige zeventiende plaats met een punt meer en een wedstrijd minder. Nummer negentien Sunderland komt door het gelijkspel tegen Bournemouth op twee punten van Newcastle.