Wasilewski treft 'benenbreker' Witsel in Sint-Petersburg

Anderlecht en Zenit Sint-Petersburg staan woensdag tegenover elkaar in de Champions League. Dat betekent een nieuwe ontmoeting tussen Marcin Wasilewski (foto links) en Axel Witsel.

Wasilewski treft 'benenbreker' Witsel in Sint-Petersburg

Sinds de horrortackle tijdens Anderlecht – Standard Luik in 2009 waarbij Witsel, toen nog uitkomend voor Standard, het been van de Pool brak, stonden ze niet meer tegenover elkaar. Het kostte Wasilewski zes operaties en anderhalf jaar van zijn carrière voordat hij zich weer bij de selectie van Anderlecht kon voegen. De afgelopen weken werd in diverse media gespeculeerd over de aard van het weerzien tussen Wasyl en Witsel. 'Ik zie wel of ik zijn hand schud', zegt Wasilewski (32) in de Belgische pers over de aanstaande ontmoeting met de Zenit-middenvelder, die deze zomer door de Russen voor veertig miljoen euro werd overgenomen van Benfica. 'Ik voel er niets bijzonders over en heb er ook nooit met Witsel over gesproken', aldus de nuchtere rechtsback. <br /><br /> De 23-jarige Witsel (foto boven) hoopt op een goed weerzien. 'Ik zal Wasilewski de hand reiken en ik hoop dat hij die aanvaardt.' Ook aan Anderlecht-aanvoerder Guillaume Gillet gaat de ontmoeting niet ongemerkt voorbij, maar hij bagatelliseert het.

'Wat Witsel betreft kan ik alleen zeggen dat het een collega is van bij de Rode Duivels. Er moet niet te veel heisa worden gemaakt van het incident tussen hem en Wasilewski. Voor Wasyl ligt de confrontatie misschien nog wat moeilijk, maar hij zal niet op Witsel springen, hè’, verwacht hij in Het Nieuwsblad.

Voor Witsel en Zenit is een zege noodzakelijk om uitzicht te houden op plaatsing voor de volgende ronde in de Champions League. Hetzelfde geldt voor Anderlecht, dat slechts een punt uit de eerste twee groepswedstrijden wist te behalen. Málaga gaat zonder puntenverlies aan de leiding, AC Milan volgt met vier punten in groep C. Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's