Warner ziet verbanning als mislukte afleidingsmanoeuvre

Reacties

De 72-jarige Jack Warner heeft allesbehalve verrast gereageerd op zijn levenslange schorsing door wereldvoetbalbond FIFA. Dat vertelt hij op Facebook.

Warner ziet verbanning als mislukte afleidingsmanoeuvre

Dinsdag bracht de ethische commissie van de FIFA naar buiten dat de voormalige vicevoorzitter en ex-baas van de CONCACAF nooit meer een functie mag uitoefenen, omdat hij in het verleden meerdere keren misbruik van zijn positie zou hebben gemaakt om zichzelf te verrijken.

Ook de FBI beschuldigde Warner al van witwassen, afpersing en fraude. De Amerikanen zitten al maanden op zijn uitlevering te wachten. De uitspraak over die mogelijke uitlevering werd onlangs wederom een paar maanden uitgesteld. De zaak komt nu pas in december weer voor de rechter.

Warner werd in 2011 al eens voorlopig geschorst door de FIFA op verdenking van fraude, waarna hij zijn functie neerlegde.

Op Facebook stelt de uit Trinidad & Tobago afkomstige bobo evenwel dat de timing van zijn levenslange verbanning opvallend is. 'Ik geloof niet dat dit nieuws zal fungeren als de afleiding waarop de FIFA hoopt', verwijst hij indirect naar het nieuwste schandaal rond huidig voorzitter Sepp Blatter. 'Gezien de gebeurtenissen in Zürich rond Sepp Blatter lijkt me dit geen toeval.'

Warner zegt verder niet bepaald zwaar te tillen aan de sanctie. 'Ik heb de FIFA in april 2011 verlaten en in september 2015, vier jaar en vijf maanden later, willen ze me schorsen zonder me ooit gehoord te hebben. Dat moet dan maar.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.