Wanneer is de loting voor halve finale KNVB-beker en waar is die te zien?

Reacties

Nu de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi erop zit, maken we ons al langzaam weer op voor de loting voor de halve finale. In dit artikel lees je wanneer en hoe laat de loting wordt verricht en waar de loting wordt uitgezonden op televisie.

Wanneer is de loting voor halve finale KNVB-beker en waar is die te zien?
© Pro Shots

NEC, Cambuur en Feyenoord plaatsten zich deze week al voor de halve finale. ADO Den Haag, Vitesse en AZ vonden hun waterloo in de kwartfinale. Donderdagavond kwam FC Groningen daar als laatste ploeg bij door Fortuna Sittard na penalty's te verslaan. En dus staan er voor het eerst sinds 1985/86 twee ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie bij de laatste vier.

Die verdwijnen over twee dagen in de koker. De loting voor de halve finale is zaterdagavond vanaf 22.30 uur te zien bij het programma De Eretribune van ESPN. Daarnaast wordt er ook direct geloot voor wie er 'thuis' mag spelen in de eventuele finale. De wedstrijden in de halve finale worden tussen 27 en 29 februari afgewerkt. De finale vindt plaats op 21 april 2024.

Schorsingen
Twee spelers zijn in de kwartfinale tegen een schorsing opgelopen. Santiago Giménez moet de halve finale van Feyenoord sowieso aan zich voorbij laten gaan door een tweede gele kaart. Dominik Oroz pakte eveneens zijn tweede gele kaart, maar zal door de uitschakeling van Vitesse zijn schorsing pas uitzitten in het volgende bekerseizoen.

Bekijk hier al onze video's
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.