Wang krijgt zijn zin: Deetman en Jol leggen functies neer

Reacties

Zoals te verwachten treden Wim Deetman en Martin Jol terug als commissarissen bij ADO Den Haag. Het was hun taak om de beleidsvoering van de club te controleren, maar dat werd ze de afgelopen periode onmogelijk gemaakt. Daardoor restte er voor het tweetal geen andere conclusie dan hun functies neer te leggen.

Wang krijgt zijn zin: Deetman en Jol leggen functies neer

Het besluit heeft alles te maken met de beslissing van de Ondernemingskamer om grootaandeelhouder Hui Wang zijn macht terug te geven. Naar verwachting krijgt de directeur van United Vansen deze week zijn aandelen terug in beheer. Het is voor Wang het startsein om de club zo snel mogelijk naar zijn hand te zetten.

Wang wil naast de commissarissen die worden geleverd door de Gemeente Den Haag en de amateurclub HFC ook twee Chinese commissarissen installeren en een voorzitter die achter zijn beleid staat.

Die samenstelling geeft hem de vrije hand. In feite was dat de afgelopen periode al zo omdat Deetman en Jol bij beslissingen een minderheid vormden ten opzichte van Wang en waarnemend voorzitter Ben Knüppe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.